17 Декември, 2016 14:52 1 613 1

Папа Франциск чества 80-годишен юбилей

  • папа франциск-
  • чества-
  • юбилей

Ватикана чества събитието със специални марки и благотворителност

Папа Франциск чества 80-годишен юбилей - 1
Снимка: БТА/AP

Папа Франциск си пожела „радостна старост“ в деня, в който чества 80-годишен юбилей, съобщи „The Telegraphe”.

Папата получи поздравителни телеграми от целия свят.


„Старостта копнее за мъдрост. Тя може да звучи неприятно, но е важна. Тя е тиха, религиозна и ползотворна. Моля се моята да бъде ползотворна и радостна. Дано ни очаква добра година“, заяви папата пред своите кардинали.

„Италия е благодарна за вашата постоянна близост“, написа в специална телеграма италианският президент Серджо Матарела.

„Офисът на папа Франциск е покрит с рисунки на деца от целия свят, пратени му рождения ден. Това ни прави щастливи“, заяви съветникът на папата Антонио Спадаро.

Ватикана отбеляза рождения ден на папата раздавайки стотици спални чували на бездомните в Рим. Издадена е и специална празнична марка.


Папата има среща с малтийския президент Мари – Луис Колейро след отслужването на обедната меса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    ( Ватикана отбеляза рождения ден на папата раздавайки стотици спални чували на бездомните в Рим. ) Не се бори за да няма бездомни но раздава чували. Страшен популизъм лъха от деянието му. Милиардите се трупат в банковата им сметка, която никой не знае колко е.
Новини по държави: