Last news in Fakti

17 Декември, 2016 16:42 2 696 14

Тръмп изригна: Китай ни открадна дрон

  • доналд тръмп-
  • дрон-
  • китай

Нова провокация между новия президент на САЩ и Пекин

Тръмп изригна: Китай ни открадна дрон - 1
Снимка: БТА/AP

Новият президент Доналд Тръмп направи гневно изказване спрямо Китай, съобщи „Блумбърг“.

През вчерашния ден китайските власти иззеха американски подводен дрон в Южнокитайско море.

„Китай открадна американски дрон в международни води. Просто го прихванаха във водата в един безпрецедентен акт“, написа Тръмп в социалната мрежа в Twitter.

В същото време китайското външно министерство обявиха, че в момента тече комуникация за решаването на въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 18 Отговор
    Това ще има последствия за Китай.ИКОНОМИЧЕСКИ!!!И ще бъдат доста по тежки от тия за Русия,защото САЩ са ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ИМ ИКОНОМИЧЕСКИ ПАРТНЬОРИ и едно вдигане на митата на стоките за Америка директно ще ги поведе към дъното.Предполагам че всичко ще се размине със дълбоки поклони и купища извинения,но от сега нататък като видят американски дрон,директно ще залягат по очи на земята!

    Коментиран от #2, #3, #7

  • 2 Тръмп

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Никакви икономически санкции! Къде ще си произвеждаме "Ейпъл"-ите?
  • 3 Бай хой

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Конь ами ако китай им наложи санкции и спре да им доставя лаптопи и нахапани ябълки? Ко ши стани с чичо ти сами?
  • 4 onq s konq

    3 8 Отговор
    Ами нали точно по тоя въпрос за епъла Тръмп говори по тела с Тайван?
  • 5 mediator37

    5 0 Отговор
    Тръмп знае, че САЩ повече трябва да се страхуват от Китай, отколкото от Русия. Затова раздава повече ритници (в аванс) в посока Китай.
    Измежду Русия и Китай, Китай има повече шансове от регионална сила да стане световна. Дали ключът не е Южнокитайско море и островите Спратли ? Ако Китай сложи ръка на петрола и газта, става енергонезависим. Ко прай САЩ тогава със смешното си население от 350млн срещу 1,350млрд китайски другари работещи на принципа "Една партия, един народ, един фюрер"?
    Питам аз и отговор не искам.
  • 6 Borislav Popov

    8 0 Отговор
    Да я видим тая подводница - научна ли е или шпионска. Лошото за американците е че много бързо я надушиха. Явно стелта не действа.
  • 7 Дядо Коледа

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    От къде се намери и ти такъв "разбирач" по всички теми, професро без "диплома"!
    Краварите зад океана са наивни ако вярвата на политиците си, но ти ги превъзхождаш като вярваш на собствената си фантазията!
    Нещата са-по сложни от колкото ти елементарен!
  • 8 Иии брее

    3 0 Отговор
    Китай бил зависим от Сащ хм сериозно? Май е точно обратното. Китай продава навсякъде и то мноого добре. Няма нужда да лиже....д като европейските васали и Браво на тях.
  • 9 909 БЪЛГАРИЯ

    5 0 Отговор
    Е ГОЛЯМА РАБОТА . САЩ ПЪК КОЛКО СА ОТКРАДНАЛИ ОТ ВСИЧКИТЕ ДЪРЖАВИ НИКОЙ НЕ СЕ ОПЛАКВА !
  • 10 гост

    5 0 Отговор
    Конче всичко що се произвежда в Китай е във вид на инвестиция.Как да наложат санкции на собствените си фирми???????Не че на руснаците им пука,защото Европа губи толкова колкото и Русия.Долара се вдига там е уловката,кой печели чрез тъпия европейски съюз.
  • 11 Нафарфорий

    0 3 Отговор
    Да обясня малко от 9 ноември насам всичко американско що се произвежда в чужбина се мести обратно в САЩ, ЩОТО АКО НЕ ГО НАПРАВЯТ ДО 21 ЯНУАРИ ЩЕ ЯДАТ ***! И на китайците ще им останат само нивите с ориз!!!!!!!

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Нафарфорий":

    Ако САЩ и др такива държави ,дето само лепят етикетите на стоките си произведени в Китай ,върнат обратно своите огромни производства ,и започнат да плащат по 3-4000 долара плюс осигуровките и квалификацията ,на обикновените работници(а те нямат и толкова много работна сила) , ще предложат много скъп краен продукт ,и пазара ще ги изхвърли.А колкото до иновациите. Всички фундаментални открития в науката, са открити до 70-те години. Всичко останало е модернизиране ,и осъвършенстване. Самият Китай освен,че е най-големият производител, е и най-големият и переспективен пазар, с 1 300 000 000 глави добитък. Фолксваген строят там 14 завода и заради местният пазар и работна сила. Китай добива и притежава и единствено за себе си и най-ценният рядко-земен елемент за направа на компютрите ,и висша електроника. И не разрешава неговият износ зад граница.
  • 13 gost

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Нафарфорий":

    Нафърфорка, аре батювуту да са разходиш до аптеката за по силни хапчета :)
  • 14 Нафарфорий

    0 1 Отговор
    Еми а сложи на една стока 5000 долара мито като е внос от чужбина, не само производството ами и заводите ша натоварят обратно за САЩ!!!!!!!!!!