2 292 8

Дутерте: Чао Америка. Парите ви не ни трябват

Президентът на Филипините се обърна към Русия

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

„Чао, чао Америка“. Това заяви президентът на Филипините Родриго Дутерте, цитиран от NBC.

Дутерте разкритикува САЩ заради спирането на голям пакет от финансови помощи, заради опасения за нарушение на човешки права в страната. Те са оправдани с обвиненията за извънсъдебни убийства от страна на полицията. В момента в страната тече мащабна акция срещу разпространението на наркотици.

„Приемам, че ни спират парите. Ние можем да се справим и без парите на Америка. Американците обаче трябва също да приемат последствията. Те трябва да приемат да напуснат Филипините и свалянето на споразумението за визите.

Чао, чао Америка. Русия може да е ценен наш партньор. Те не обиждат хората. Те не се месят в работите на другите“, заяви Дутерте.

Филипини


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • KROMI
  Отговор
  1 20:02  17.12.16
  Добре го е казал ,да си ги взимат доларчетата и отзат да си ги заврът ако щът. Човека поне има достойнство за разлика от нашите долнопробни гъзомийници в парламента.
 • Патето Яки
  Отговор
  2 21:06  17.12.16
  Публикувано във факти.бг: Добре го е казал ....... Човека има достойнство за разлика от нашите.....
 • стоян георгиев
  Отговор
  3 21:49  17.12.16
  този става все по-весел.сега не му трябвало вече да е ок със сащ щял да печели от русия :)!дуерте за наркоманите ,може и да имаш някакво реално основание ,макар че начина ти няма да направи нищо за да ги редуцира,но за очакванията ти от просперитет с руснаците ,тва вече е прекалено .поне да беше питал фидел и компанията дето цъфнаха и вързаха .
 • Диди
  Отговор
  4 22:25  17.12.16
  Когато народа започне да гладува,ще видим дали ще се прави на велик с изказванията си.

 • no name no face no number
  Отговор
  5 22:30  17.12.16
  Браво така се печели независимост и уважение.Дано скоро и европа, че да започна да я пиша с главна буква ама надали........
 • ОЛЕЛЕЕЕ
  Отговор
  6 23:13  17.12.16
  . . . "Публикувано във факти.бг: Те не обиждат хората. Те не се месят в работите на другите“, заяви Дутерте. " . . . Много добре , той не знае какво е петдесет години под руски сапог . Да пита половин Европа . Руската тактика пробива само при такива . . . .
 • mediator37
  Отговор
  7 06:03  18.12.16
  Пренасочва бюджета на Филипините заделен за военни и промишлени доставки към Русия, вместо САЩ. За САЩ- красный палец. Иначе Филипините отдавна се развиват, изхранват и съществуват без САЩ и без Русия и ще продължат да си съществуват без тях. Ако имат нужда от нещо Китай може да им даде всичко и в повече, САЩ са излишни.
 • Kcaniba
  Отговор
  8 10:32  18.12.16
  Дутерте - Гудбай Банана!! Привет Володя! ;) )))

Напиши коментар:


Публикувай