1 182 1

Колко имигранти има в света?

Огромен ръст през последните 50 години

Росен Стойчев

18-ти декември е Световният ден на имигрантите, съобщи „Ройтерс“.

Във връзка с деня ни се припомнят и някои официални данни във връзка с имиграцията в света. Оказва се, че през последните 50 години броят на имигрантите значително се е увеличил, като през 2015 г. те са достигнали 250 млн. души.

За сравнение през 1960 г. техният брой е бил 79 млн. Хората, които живеят в страна, различна от родната им, формират 3.3% от населението на света. През 2015 г. са регистрирани 65.3 млн. души, които са били насилствено изселени от родните си места.

Сред тях има 21.3 млн. бежанци, 40.8 млн. вътрешно разселени хора и 3.2 млн. търсещи убежище.

През тази година са загинали 4700 имигранти, докато се опитват да стигнат до Европа по вода.

САЩ са приели най-много международни имигранти в света. След тя са Германия, Русия, Саудитска Арабия и Великобритания. За един от най-натоварените имигрантски маршрути се счита границата между САЩ и Мексико, като през тази година тя е била пресечена от 480 хил. души.

9 от 10 бежанци се населяват в развиващи се региони. Хората, прогонени от природни бедствия наброяват 22.8 млн.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • шшш
    Отговор
    1 13:38  18.12.16
    Важен въпрос не колко , а какви са , примерно ако са мюсулмани се преместват в съседна ислямска държава ,то си е тяхна работа,отиват при себе си подобни.Друго е когато тези талибани се натискат в Христианска Европа , за да я разрушат и да наложат ислямски закони -шириат , това вече е страшно ,на са добре дошли тези ИДИЛ-МИНДИЛОВЦИ...вижтекакво правят те по улиците на европейски градове --насилие и убийства..

Напиши коментар:


Публикувай