1 120 1

Тайван и Орденът на Малта продължават със съвместната си хуманитарна дейност

Виолина Цветанова

Великият хоспиталиер на Суверенния орден на Малта Диминик де ла Рошфуко-Монбел прие Матю Лии, посланик на Република Китай, в Светия Престол. Случаят бе дарение от страна на Тайван – хуманитарна помощ на Италианския корпус за подпомагане на мигранти и бежанци към Ордена.

„Суверенният орден на Малта продължава със своето призвание да помага при работата с най-уязвимите групи от обществото. Това са ценности, напълно споделяни и от Тайван, който също е ангажиран с редици инициативи, свързани с предоставянето на хуманитарна помощ за хора в нужда в световен мащаб“, това заяви Великият хоспиталиер, припомняйки, че Орденът и Република Китай споделят едно ползотворно сътрудничество, стартирало през 2012 г., след посещения на делегации от високо равнище в Рим и Тайпе.

„Уверен съм, че сътрудничеството, установено между Ордена и моята страна с нейната дългогодишна история в предоставянето на незабавна помощ за общности и държави, засегнати от сериозни проблеми, може да допринесе за спасяването на много човешки животи“, на свой ред заяви посланик Лий.

Докторите и сестрите от Италианския корпус към Ордена работят от 2008 г. насам, подпомагайки италианския флот и браговата охрана в Средиземно море, какти и мигранти, опитващи се да достигнат до бреговере на Южна Италия. Към днешна дата те са подпомогнали 45 000 лица, като някои от тях са били спасени от сигурна смърт.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Бай хой
    Отговор
    1 17:27  18.12.16
    Виоли, хъни поясни кой е този Тайван. Пр9сто за такава държава за сефте чувам. Да не е някъде около Димитровград.

Напиши коментар:


Публикувай