Last news in Fakti

19 Декември, 2016 08:09 5 421 10

Самолет Ил-18 се е разбил в Русия

  • ил-18-
  • самолет-
  • русия-
  • разбил-
  • якутия

Не се изключва версията за пилотска грешка

Самолет Ил-18 се е разбил в Русия - 1
Снимка: Wikipedia

Турбовитлов самолет Ил-18 се е разбил в руската област Якутия, съобщи РИА Новости. На борда на самолета е имало 32-ма пътници и 7-членен екипаж.

Машината се е разбила на 27 километра от село Тикси. Ранените са били откарани в местни болници. Няколко от тях са в тежко състояние.

По предварителна информация самолетът се е разпаднал на три част. Възможно е причина за инцидента да са пилотска грешка или тежките метеорологични условия.

Ил-18 е излетял от летище „Колтсово“ в Екатеринбург, съобщиха руските власти. Води се разследване за причините на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мемфис

    4 19 Отговор
    МПС то на Флинстон е по-съвършенно от този ДОПОТОПЕН аероплан!
  • 2 ключаря

    17 4 Отговор
    Това е един от най-добрите и успешни самолети в световната гражданска и транспортна авиация за всички времена!Българските пилоти единствени в света обслужваха с него транспортни курсове над Африка и част от Азия именно заради отличните транспортно технически качества на машината и печелеха милиони за България.

    Коментиран от #3, #4, #6

  • 3 еърбъс

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ключаря":

    Ключар , спомням си . И аз се возех едно време с ИЛ - 18 , но годината беше 1974...
  • 4 onq s konq

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "ключаря":

    Милионите за България идваха от продажба оръжие на терористични групировки по целия свят ,както и от продажба на заловените на границата наркотици на италианската мафия.Но тогава имаше Желязна завеса да ни пази от ядосаните капиталисти,а сега имаме само телена ограда!А че бълг пилоти са летели с подобен самолет над Африка както казваш-не се и съмнявам,защото ни бе забранено да купуваме читави западни и валутата по "второ направление" се харчеше единствено от високопоставените мастити комунисти от върхушката на Живков.
  • 5 Фронто

    4 2 Отговор
    Ключар,
    Спомените ми от онова време са за най_падащия самолет. За да бъдем обективни_самият факт,че още лети едобър атестат. Но с какви рискове,на каква цена!? Изтече ли ресурс - на боклука,нищо че " си лети"- човешкият живот няма цена.

    Коментиран от #8

  • 6 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "ключаря":

    Българските пилоти го използваха него и друга руска техника поради липса на каквато и да е била друга !!!

    Както и всички Българи караха москвич и жигули но като отвориха пазара за други коли ,руските изчезнаха!!!
  • 7 909 БЪЛГАРИЯ

    4 4 Отговор
    Ей тия Руснаци няма оправия при тях колко много авиа катастрофи с тия стари кочини направиха и не им дойде малко акъл да ги бракуват ! Така ще си я карат те Пиян народ ! Ами дано поне нестават такива работи !
  • 8 ключаря

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фронто":

    Не съм от най-добрите, но този самолет може да падне ужасно трудно, а що се отнася до милионите, поне в нашия град има виц - месец май вълците гледат нагоре и ще им се счупят вратовете защото агнетата отлитат за арабския свят.
  • 9 ключаря

    1 1 Отговор
    И какво се оказа, господин Оня с коня,Еърбъз, Фронто че самолетът е невероятен - човешка грешка и въпреки това хората са живи.Само са можели да мечтаят в Боинг за подобна конструкция и надеждност по онова време!
  • 10 Бай хой

    2 0 Отговор
    Колко уродлив трябва да си за да се радваш на чуждото нещастие?

    Оня ден имаше катастрофа с един подобен самолет с130. Тогава не се намериха уроди да злорадстват. Там загинаха много.
    А тук сме свидетели на злорадството на нищожества които нямат на какво да се радват в личен план и злорадстват по най жалкият и гнусе начин. От жалки същества толкова.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания