1 251 1

Руска работна група излетя за Турция

Руска работна група излетя за Турция
Снимка: АР/БТА
Милена Богданова

Междуведомствена руска работна група излетя за Турция, за да се включи в разследване на убийството на руския посланик в южната ни съседка. Новината съобщи руският президент Владимир Путин в ефира на телевизия „Россия 24”.

„Извънредна ситуация в международните отношения”. Така премиерът на Русия Дмитрий Медведев окачестви убийството на посланика на русия в Турция Карлов по време на разговор със своя турски колега Бинали Йълдъръм.

„Създадена е работна група, която веднага излита за Анкара, за да се включи в разследването на това престъпление”, каза руският президент. Това е бил и един от въпросите, по които са се договорили в тазвечерния разговор президентът на Русия и неговият турски колега Реджеп Ердоган.

Основната цел на убийството на руския посланик в Турция е да бъде подринат процесът на нормализация на отношенията между Русия и Турция и за да не се допусне ефективна борба на двете страни срещу тероризма в Сирия. Това завия министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в телевизионно интервю по руската телевизия НТВ.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 23:38  19.12.16
    Сергей Лавров яко лъже и той . Много добре знаят руснаците че зад убийството стои Ердоган , подтикнат от американски дипломати . Прозрачна и тъпа турска постановка , това да разтрелят извършителя без да има причина направо вони на конспирация . Запушили са му устата щото руснаците ще го поискат и ще пропее като славей, а това ще е пагубно за читаците , не че вече нещо може да ги отърве ,но те ще се надяват .

Напиши коментар:


Публикувай