Last news in Fakti

19 Декември, 2016 23:29, обновена 19 Декември, 2016 23:39 1 668 1

Руска работна група излетя за Турция

  • русия-
  • турция-
  • посланик-
  • убийство
Руска работна група излетя за Турция - 1
Снимка: АР/БТА

Междуведомствена руска работна група излетя за Турция, за да се включи в разследване на убийството на руския посланик в южната ни съседка. Новината съобщи руският президент Владимир Путин в ефира на телевизия „Россия 24”.

„Извънредна ситуация в международните отношения”. Така премиерът на Русия Дмитрий Медведев окачестви убийството на посланика на русия в Турция Карлов по време на разговор със своя турски колега Бинали Йълдъръм.

„Създадена е работна група, която веднага излита за Анкара, за да се включи в разследването на това престъпление”, каза руският президент. Това е бил и един от въпросите, по които са се договорили в тазвечерния разговор президентът на Русия и неговият турски колега Реджеп Ердоган.

Основната цел на убийството на руския посланик в Турция е да бъде подринат процесът на нормализация на отношенията между Русия и Турция и за да не се допусне ефективна борба на двете страни срещу тероризма в Сирия. Това завия министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в телевизионно интервю по руската телевизия НТВ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 4 Отговор
    Сергей Лавров яко лъже и той . Много добре знаят руснаците че зад убийството стои Ердоган , подтикнат от американски дипломати . Прозрачна и тъпа турска постановка , това да разтрелят извършителя без да има причина направо вони на конспирация . Запушили са му устата щото руснаците ще го поискат и ще пропее като славей, а това ще е пагубно за читаците , не че вече нещо може да ги отърве ,но те ще се надяват .