Last news in Fakti

20 Декември, 2016 11:16, обновена 20 Декември, 2016 13:14 21 060 16

Разкриха кой е атентаторът от Берлин

  • атентатор-
  • берлин-
  • разкриха-
  • коледен базар-
  • германия

Той е от Пакистан и е на 23 години

Разкриха кой е атентаторът от Берлин - 1
Снимка: БТА/AP

Германските медии разкриха самоличността на основния заподозрян за организатор на атентата в Берлин.

През вчерашния ден камион премина през коледния базар в града. Загинаха 12 души, а ранени бяха още 48. В камиона беше намерен мъртъв човек с полско гражданство, а по-късно беше задържан още един човек, за който се твърдеше, че е пакистанец или афганистанец.

Германския вестник Die Welt цитира доклад на полицията, в който се казва, че заподозреният за трагичния инцидент в Берлин е имал временно разрешително за пребиваване в страната, издадено му през юни 2016 г.

В доклада също така пише, че опасността от ислямски тероризъм в Германия продължава да бъде изключително голяма, но няма конкретни заплахи.

Източник от германските сили за сигурност е заявил пред изданието, че заподозреният е 23-годишен пакистански мигрант, известен на полицията като извършител на дребни престъпления.

„Билд“ също съобщи, че задържаният е от Пакистан. Изданието обаче съобщава и името на 23-годишния мъж. Той е известен като Навед Б.

Информацията на "Билд" е била предоставена от хора, участващи в разследването.

Следствието продължава.

По темата работи и Милена Трачева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    26 0 Отговор
    Вече е ясно. Убил е шофьора и е извършил покушението.

    Коментиран от #2

  • 2 Онзи

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Хайде сега го обясни това на Киро.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 незнайко

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    Ако има с какво да мисли този господин, няма нужда да му се ибяснява.

    Коментиран от #4

  • 4 Онзи

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Прав си. Така е. Той не е виновен. Не съм му съдник в никакъв случай.
  • 5 Киро

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    Я, някаква мишка замесила моето име?

    Чула недочула и скимти!

    Много ясно, че пакистанското мънки е виновно!
  • 6 123

    14 0 Отговор
    ясно и друго ,ще го съдят за шофиране без книжка,друга е дребна работа ...и без паника ,без лъжливи новини..по сайтове , всичко е под контрол..нали политици предупредиха че е възможни терористични актове сега и до края на света--свиквайте..аллах акбар, барабар
  • 7 БРЕЙ

    23 2 Отговор
    бил той пакистанец , трябва ли да пишете за произхода му,нали за това всички изроди скочиха срещу България, защото казахме че свинята бутнал германка в метро бил циганин---не може така , не по еврогейски...
  • 8 гост

    26 5 Отговор
    Айде ся всичките афганистанци, пакистанци и прочие ислямска измет на сапун, точно в тоя момент много сериозно се усеща липсата на чичо ви Ади(Адолф)ама споко, съвсем скоро ще се появи някой като него, неизбежно е.
  • 9 вземам думата

    22 4 Отговор
    Истината е , че Американците прехвърлиха проблема от Америка в Европа, само, че няма кой да им го каже. От 2001 г. до към 2009 г. основните терористични актове бяха насочени към Америка, след това постепенно се изместиха към Европа и Турция. Разпалват конфликт след което гледат сеир. Как се наричат такива хора?
  • 10 abv

    17 0 Отговор
    Немците преди създаването на европейския съюз не пускаха българи , а само араби, турци и какви ли още не. За жалост ето го резултата, но Германия сама си е виновна.
  • 11 onq s konq

    12 2 Отговор
    Са пакистанците ше ревнат че не е пакистанец а циганин
  • 12 Мемфис

    0 5 Отговор
    Надали има все още някой, на който не му е ясно, че зад всички тези ислямисти, джихадисти,афганистанци и пакистанци стои др. ДЖУДЖАГИН!
  • 13 Защо ги размножаваме бе

    9 1 Отговор
    Пакистанец значи наполовина циганин, щото циганите са древно индийско племе от региона, ние българите сме благородни хора алтруисти, и да нямаме за назе си за ядене и пиене издържаме пакистански рожбички, въпреки ЧЕ знаеме че кат пораснат ще почнат да ни бият и ограбват, а вече има към 2-3 милиона такива рожбички, правете си сметка кат пораснат !!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кака Гинка

    5 0 Отговор
    "...Опасността от ислямски тероризъм в Германия продължава да бъде изключително голяма, но няма конкретни заплахи."Май нещо ми убягва тук: в голяма опасност са,ама няма страшно...
  • 16 Гого

    3 0 Отговор
    Нима вярвате на вестникарските теории? Всичко е за заблуда на народа и успокояване на топката! Вижте , кой пое вината за атентата ,,Ислямска държава ,,какво повече да говорим. Не е важно , кой е изпълнителя , а поръчителя. Сега ще хванат един мангал няма значение от къде и ще тръбят , че терориста е ликвидиран пълни глупости. Те говоря за ислямска държава имат толкова камикадзета по света и най много в Европа , . готови винаги да влязат в действие! Разбира се заслугата за това има г-жа Меркел. Това не е краят , те са решили да почернят празника на кръстоносците в , което число сме и ние като християни, дано господ ни опази да няма при нас атентати , че иначе лошо!!
Новини по държави: