800 1

Плевнелиев с орден Черна гора

Стефанаки Йоанис

Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с най-висшето държавно отличие на Черна гора орден „Черна гора“ с лента. Българският държавен глава е на еднодневно работно посещение в страната по покана на президента на Черна гора Филип Вуянович.

Орденът бе връчен на Росен Плевнелиев в знак на признателност за неговите последователни усилия и неотклонната подкрепа на България за европейската и евроатлантическата интеграция на Черна гора.

“България поставя високо в приоритетите си двустранните отношения с Черна гора. Споделяме общи европейски ценности и вярваме, че регионът ни трябва да бъде свързан още по-добре и заедно работим за постигането на тази цел“, заяви президентът Плевнелиев и изрази надежда, че скоро Черна гора ще бъде посрещната като пълноправен член на европейското семейство.

“От разкъсван от конфликти и войни регион, успяхме да превърнем Балканите в мирен и обединен регион, посветен на сътрудничеството. Няма по-добър избор от това да бъдем партньори и да си помагаме“, заяви още Росен Плевнелиев и напомни, че България e първата държава, признала независимостта на Черна гора през 1878 г.

В рамките на посещението си президентът, заедно със своя черногорски колега, ще участва в тържествена церемония по случай десетата годишнина от възстановяването на дипломатически отношения между двете страни.

Черна Гора


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Порнография
    Отговор
    1 15:11  20.12.16
    Политик - Ефтимов, Парцалени Клоуни, говорещи глупости на които те самите си ВЯРВАТ ! Пародия с гнусни живи кукли!

Напиши коментар:


Публикувай