20 Декември, 2016 16:38 1 450 2

Страх в Брюксел. Отменят новогодишната заря

  • заря-
  • белгия-
  • брюксел-
  • иван мейор-
  • нова година-
  • берлин

Засилените мерки за сигурност в Белгия

Страх в Брюксел. Отменят новогодишната заря - 1
Снимка: БТА/ AP

Новогодишната заря в белгийската столица Брюксел може да бъде отменена, съобщи La Libre. Белгийските власти затягат сигурността след нападението в Берлин, при което бяха убити 12 души.

Кметът на Брюксел Иван Мейор заяви, че силите за сигурност ще направят оценка на рисковете от терористично нападение. Решението ще бъде взето през следващата седмица.

На различни локации в столицата на Белгия са поставени бетонни блокове, които да предотвратят нападения като това в Ница и Берлин.

Мерките за сигурност в страната и Европа остават завишени. Във Великобритания ще бъдат разположени допълнителни сили за коледните и новогодишни празници на най-оживените места.

Градоначалникът на Лондон Садик Хан заяви, че основният приоритет на полицейските служители ще е да осигурят безопасността на лондончани и гостите на града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Г(Е)РОБ

    2 0 Отговор
    Ми да празнуват ИДИЛ Байрям тогава!
  • 2 Лупи

    3 0 Отговор
    Да бъдем толерантни все пак! Най-добре стойте заключени по домовете, след като се мръкне, не яжте свинско, че това обижда брадатите майки, съборете всички църкви защото дразнят брадатите майки, забулете жените си, защото дразнят брадатите майки. Отменете и новогодишната заря да няма проблеми с раздразнени по някаква причина брадати майки!
Новини по държави: