Last news in Fakti

21 Декември, 2016 08:05 8 128 5

Зловеща експлозия почерни Мексико (ВИДЕО)

  • мексико-
  • експлозия-
  • фойерверки

Десетки загинали

Зловеща експлозия почерни Мексико (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/AP

Експлозия на пазар за фойерверки в Мексико отне живота на 29 души, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Експлозията е станала на пазара „Сан Паблито“ в Тутлепек. Градчето се намира в предградията на Мексико Сити. Ранените са 70 души.

На телевизионни кадри се вижда верижна експлозия и огромен облак от пушек над пазара. 13 деца страдат от тежки изгаряния, като след молба към САЩ, са били приети в болница в Тексас.

Все още не е ясно какво е причинило експлозията. Това е трета голяма експлозия в този пазари. При предишните две през 2005 и 2006 г. обаче нямаше жертви.

Зарята с фойерверки е традиция за Мексико. В дните преди нова година традиционно в страната се изкупуват голямо количество фойерверки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 издислав

    5 3 Отговор
    От каде толко роми там! ?
  • 2 КОСКО

    4 0 Отговор
    По-скоро пушачи или родители дето не наглеждат децата си или атИнтаторче
  • 3 Дон Тони

    8 1 Отговор
    Пиротехниката е може би най-глупавото нещо измислено то човека

    Коментиран от #4

  • 4 Чичу Ади

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дон Тони":

    Като си представя как една батерия с 60-70 изстрела за 100 лева изфъсква за половин минута.... Наистина е най-глупавото нещо, за изхарчване на парите. Може би се конкурира с пакет салфетки за 10 лева в чалготеката.... Но докато има балъци, ще има и тарикати.
  • 5 Кака Гинка

    1 1 Отговор
    Трагедия причинена от глупост.Жалко за потърпевшите.Фойерверките били традиция в "дините преди нова година."Четете какво пишете уважаеми журналисти,че май грешките са множко...
Новини по държави: