Last news in Fakti

22 Декември, 2016 08:07 2 878 7

Тунизиецът е бил следен, но...

  • анис амри-
  • германия-
  • берлин-
  • ислямска държава-
  • камион-
  • атентат-
  • следен

Тунизиецът е бил в контакт с „Ислямска държава“

Тунизиецът е бил следен, но... - 1
Снимка: БТА/ AP

Тунизиецът, който в момента е най-издирваният човек в Европа, е бил следен от властите по-рано през тази година, съобщи Би Би Си.

24-годишният Анис Амри, който с камион се вряза в тълпа пешеходци на коледен базар в Берлин и по-късно избяга, е бил познат на разузнаването.

Той е бил под наблюдение по подозрение, че може да извърши обир и с парите да си купи оръжие, но заради липса на доказателства случаят е отишъл в графа „приключени“.

При нападението в понеделник вечерта в германската столица Берлин бяха убити 12 души, а 49 бяха ранени, някои от които са в критично състояние.

„Ню Йорк таймс“ пък написа, че Анис Амри е бил и в радара на американските служби. Според тях тунизиецът е търсил информация в интернет как се прави взривно устройство. US властите посочиха, че най-малко един път мъжът е бил в контакт с „Ислямска държава“ чрез мобилно текстово приложение.

Изданието посочва, че германските служби са се провалили като френските и белгийските да задържат човек, който е бил под наблюдение и е имало съмнения, че може да бъде опасен.

Анис Амри е бил и в забранителен списък за влизане в Съединените американски щати. Германски власти разпространиха информация, че той е висок 178 см. Продължава мащабното издирване на убиеца. Обявена е награда от 100 000 евро за информация, която може да помогне за залавянето му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    10 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Тунизиецът е бил следен, но...........толерасията на западните либерало-демократи не е позволила да се нарушават правата му-----и това доведе до нови жертви.....Европа си отива в историята-НИКОГА вече няма да се същата-факт!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Реалист

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "да го кажем направо":

    Отвратително е че загиват хора заради измислени религии, но тая пътечка води към по-силна и полицейска Европа. Следващата стъпка е обща полиция а след това и армия. Това не е пречка ако сме обединени. За съжаление троловете на Путя се опитват да мътят главата на наивните и първосигналните. Но аз поне не познавам нито един пожелал да емигрира в Раша, докато обратни примери колкото искаш...

    Коментиран от #4

  • 3 бббббб

    1 1 Отговор
    Тия двамата се различават.
  • 4 да го кажем направо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Ти си толкова Реалист-колкото аз съм Папата на Рим...Че тя европа се разпада бе троле..разпада се(за МОЕ ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ)-и то по вина на либерало-демократите...а ти ми плещиш само лозунги тук.Каква силна Европа??-че те сами си сложиха въжето на врата-ама вие с тези празни приказки още си мислите че можете да лъжете хората-няма как...

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "да го кажем направо":

    Личи си че си "чист" българин - освен "огромното ти съжаление" и песимизъм друго усещаш ли. Или да скимтиш е по-лесно... А благодарение на демократите и демокрацията все пак можем да те чуем/прочетем в сайтове като тоя. Дай решение тогава щом това не ти харесва... Може би е добре да застрелваме всички стигнали до границите ни, така ли? Ако това е твоето решение, то мирише на комунизъм. Тогава едни наивни момченца, надъхани от политкомисарите, застрелваха тръгналите към по-добър живот "на запад"... Хайде, дай решение...

    Коментиран от #6, #7

  • 6 да го кажем направо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Слушай какво,трябва да си много"умен" за да задаваш такива въпроси-отговорите на които знае цял свят.Но за теб накратко ще напиша.Първото нещо което трябва да се направи е,САЩ да престане да извършва геноцид по цял свят.2.В Е.С. политиците трябва да се откажат от либералните си ценности(забележи-ЛИБЕРАЛНИТЕ) и да се върнат към предишните ценности които са от векове-семейство,родолюбие,чесност,морал и т.н...3.Политиците на Е.С. трябва на ПЪРВО място да мислят за гражданите си-а не за прииждащите чужденци.4.Да се приемат политически решения САМО в полза на европейските граждани,ВЪПРЕКИ желанието и амбициите на САЩ.5.Уважаване суверенитета и интересите на всички държави членки в Е.С.6.Невмешателство във вътрешната политика на чужди държави които не са членки на Е.С...има още много неща които са решение-но засега ти стига-дано да осъзнаеш написаното...И накрая-да-аз съжалявам за Европа-защото от много години живея тук-и виждам с очите си във какво я превърнаха сегашните евро-либерали и псевдо демократи----защото сегашните политици в Е.С. ННЯМАТ нищо общо със истинската демокрация-факт.Айде остани си със здраве...
  • 7 Дядо Колеа

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Ей "агент", не ставай смешен!
    Ти не си реалист, а наивен идеалист! Живееш в някакъв твой мир който не съществува!
    Какъв Путин те тресе?!
    До тук ви докара Евро Съюза, че бълбарин да обижда българин, че бил българин!
    Ти си тогава "истинки" ЧЛЕН на ЕС и за съжаление само "ЧЛЕН"!
    Какви европейски ценности те тресат и на кой се надяваш?!
    Ще си останеш само с мечтите!
    Тези на които се надяваш са толкова наивни, че "истински" български роми за сирийски бежанци приемат!
    Прдължавай да мечтаеш, по коледе стават чудеса!
    Така казват на запад!
    Може и да е вярно, след коледа ти ще кажеш!
    Може слд това да станеш "истински" европеец!
Новини по държави: