1 176 4

800 лаптопа са безследно изчезнали от британската армия

Липсват компютри и лаптопи и от други ведомства във Великобритания

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Британското министерство на отбраната обяви, че близо 800 лаптопа и компютри са безследно изчезнали от ведомството за последната година и половина, съобщи „Гардиън“.

За 759 няма информация каква е съдбата им, докато други 32 са били откраднати. Освен това са били загубени 328 CD-та, както и USB драйвъри.

От британското военно министерство обявиха, че внимателно разследват както се е случило с правителствените компютри и лаптопи. От ведомството подчертаха, че информационната сигурност е основен приоритет за тях.

Проблеми има и в новосъздаденото министерство на бизнес, енергийната и индустриална стратегия, откъдето са загубени шест лаптопа само за половин година.

В транспортното министерство също има безследно изчезнали лаптопи, както и в министерството на околната среда. Финансовото ведомство пък е информирало, че липсват осем лаптопа и една флашка.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 11:06  22.12.16
  Лаптоп като устройство е съвсем безобидна техника. НО КАТО МЯСТО ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИ, от които маже да се възползва някой са незаменими. Познайте от първия път при кого са лаптопите ? Явно никой не обръща сериозно внимание при изчезването на лаптоп.

  Коментиран от #3

 • шоп
  Отговор
  2 11:49  22.12.16
  драйвърите да не са драйвове?
 • Дядо Коледа
  Отговор
  3 16:45  22.12.16

  До коментар #1 от "незнайко":

  Ако намекваш, че кремъл има пръст в тая работа....... си прав! Путин лично ги е открадал по време на визитата си в Япония зада има алиби! Конфискацията е безвъзмезден подарък за учебно пособие на кремълските хакери които сам обучава!
 • бай Шиле
  Отговор
  4 21:10  22.12.16
  В Русия са,в Русия са...

Напиши коментар:


Публикувай