Last news in Fakti

23 Декември, 2016 08:07 1 227 4

Терористите да нямат атомна бомба, искал Тръмп

  • тръмп-
  • ядрено оръжие-
  • атомна бомба
Терористите да нямат атомна бомба, искал Тръмп - 1
Снимка: АП/БТА

Заявлението на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп, че страната трябва да укрепява своите ядрени възможности, означава предотвратяване на възможността ядрено оръжие да се окаже в ръцете на нестабилни държави или терористични групировки, предаде Ройтерс.
Агенцията се позовава на изказване на представител на Тръмп Джейсън Милер.

Избраният за президент Тръмп имаше предвид заплахата от разпространение на ядреното оръжие и необходимостта да се предотврати възможността за неговото появяване в терористични организации, но също и в нестабилни режими, отбеляза Милер.

Часове по-рано в своя профил в Туитър Доналд Тръмп призова за „значително засилване и разширяване на ядрения арсенал на страната”.
Той направи своето изказване, след като президентът на Русия Владимир Путин посочи, че родината му трябва да засили „своята ядрена троица” в отбраната.

Последните данни показват, че САЩ разполагат със 7 100 атомни бомби срещу 7 300 за Русия.
Междувременно стана ясно, че часове преди да отговори на Путин Тръмп се е срещнал с високопоставени военни в своето имение във Флорида.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    0 4 Отговор
    И къде са сега тролчетата на Путя да се израдват че Хилари загубила? "Ако посееш ветрове, ще жънеш бури..." Рейгън 2 е на власт и тежко на орките. По примера на Путя ще насочва вниманието навън, а какъв по добър обект от "Империята на злото"?
  • 2 909 БЪЛГАРИЯ

    3 1 Отговор
    Ами това зависи от вас САЩ !САЩ е спонсорът на терористите ! Русия може да им даде водка и спирт менте да пият както в Иркутс !

    Коментиран от #4

  • 3 кахърен путин

    2 3 Отговор
    Тоя тъп Тръмп как се правеше на умряла лисичка докато му пропрявяхме пътя към "Белия дом" А сега виж какъв ни го нахендри ?

    Брей човек да няма доверие на никого ! Храни куче да те хапе???
  • 4 Реалист

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "909 БЪЛГАРИЯ":

    Не знам дали САЩ са спонсора или Русия нарочно предизвиква избиването на цивилни за да предизвика бежански поток... Знам само че нито Раша нито САЩ имат интерес от единен и силен икономически Европейски Съюз. А това е единственото добро за България. Единствения път когато сме си увеличили територията без война е с помоща на Германия - Южна Добруджа. Баба Меркел направи и нещо добро - събуди заспалия бюргер от летаргията. В Европа стана интересно...