Last news in Fakti

23 Декември, 2016 09:09 1 692 1

Осуетиха терористичен кошмар в Австралия

  • австралия-
  • мелбърн-
  • атентат-
  • тероризъм-
  • осуетен-
  • коледа

Задържани са петима души

Осуетиха терористичен кошмар в Австралия - 1
Снимка: БТА/ AP

Австралийските власти осуетиха терористичен атентат, който е бил планиран за Коледа, съобщи The Age, позовавайки се на информация на полицията.

Задържани са петима души, заподозрени в планирането на терористичен удар във втория по големина австралийски град Мелбърн.

Няколко адреса са били претърсени. Силите за сигурност са открили доказателства, че петимата мъже са щели да използват саморъчно направени експлозиви. Смятали са да включат в атаката и огнестрелни оръжия.

Полицията обяви, че опасността е била неутрализирана. Четирима от мъжете са се саморадикализирали, обявиха службите. Близо 400 полицейски служители са участвали в мащабната акция.

Местен полицейски началник заяви, че планираният атентат го притеснявал повече от всеки друг, осуетен през последните години. Броят на жертвите е можела да бъде голям.

Четиримата саморадикализирали се мъже са попаднали под булото на пропагандата на джихадистката групировка „Ислямска държава“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Трябва да дадат една дефиниция на глагола "саморадикализирал се" терорист. Как сам се радикализираш без външна помощ? Или са луди, или са саморадикализирали се, както бе и 12г. момче в Германия. И това от стремеж да не се казва нищо лошо за тяхната вяра и национални убеждения срещу неверниците. Срам, срам и още срам за медии и всички прикриващи наближаващата война на верите.
Новини по държави: