781 0

Похитителите на самолета използвали фалшиви оръжия

Откритите два пистолета и граната са били фалшиви

Снимка: БТА/ XINHUA
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Двамата мъже, похитили либийски самолет, са използвали фалшиви оръжия, предадоха малтийските власти, цитирани от Times of Malta.

Самолет на „Afriqiyah Airways“, извършващ вътрешен полет от Сабха до Триполи, бе отвлечен и малко по-късно кацна на международното летище в Малта.

Часове по-късно всички пасажери и екипаж бяха освободени, а нападателите – задържани. Силите за сигурност обявиха, че откритите след това два пистолета и ръчна граната са били фалшиви.

Похитителите са използвали реплики на истински оръжия, за да осъществят плана си. Все още обаче не е ясно защо те се предадоха без съпротивление и реален напредък в преговорите.

По време на заложническата криза се появи информация, че либийците са поискали безопасното изтегляне на бунтовниците, обкръжени от правителствените войски в град Бенгази.

Малтийските власти обаче обявиха, че няма да водят преговори, преди да бъдат пуснати заложниците. Малко по-късно на групи бяха освободени всички 109 пасажери и 7-членен екипаж. Разследването продължава. Похитителите са задържани, разпитите продължават.

Малта


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай