1 046 3

Безпрецедентни мерки за сигурност в Кьолнската катедрала

Въоръжени с автомати полицаи охраняваха главния вход

Безпрецедентни мерки за сигурност в Кьолнската катедрала
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

За първо в историята на своето съществуване Кьолнската катедрала стана обект на драконовски мерки за сигурност, съобщи ДПА.

Коледният ден премина при безпрецедентни мерки в катедралата, където полицаи претърсваха чанти и раници на посетители и свещеници.

Въоръжени с автомати полицейски части охраняваха главния вход на катедралата, докато другите са били затворени. Мерките са засилени заради терористичния атентат в Берлин преди дни, при който загинаха 12 души.

„Никога преди не сме виждали нещо подобно. Но трябва да свикнем“, заяви представителят на църквата Герд Бахнер.

Кьолнската катедрала е сред най-известните готически катедрали в световен мащаб. През 1996 г. църквата е включена в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Всяка година е посещавана от милиони вярващи и туристи от цял свят и е сред символите на средновековната църковна архитектура.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • васко
  Отговор
  1 18:08  25.12.16
  " Но трябва да свикнем“, заяви представителят на църквата Герд Бахнер." - и защо трябва да свиквате? Не е ли по-добре да няма причина за такива мерки за сигурност?
 • Редовен
  Отговор
  2 00:25  26.12.16
  Ще свинете, ще свикнете. На много неща още ще свикнете. Ние се върнахме от там, накъдето сте тръгнали. Дано само да не повлечете и нас, че този път връщане може и да няма.
 • журналистика
  Отговор
  3 10:31  26.12.16
  "За първо..." какво?

Напиши коментар:


Публикувай