Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Декември, 2016 10:47 1 809 0

Украинската служба за сигурност подгони Надежда Савченко

  • савченко-
  • украйна-
  • служба за сигурност
Украинската служба за сигурност подгони Надежда Савченко - 1

Надежда Савченко е била разпитана в Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заради срещата й с лидерите на самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна република в Минск. Това съобщи шефът на СБУ Василий Грицак в ефира на телевизионния канал „Украйна 112“. Той заяви, че не намира поведението на Надежда Савченко за нормално след като се среща с шефовете на самопровъзгласилите се републики в трети страни.

В Украйна избухна скандал след като Надежда Савченко се срещна със Александър Захарченко и Игор Плотницки.

В Украйна те са смятани за „лидери на терористични организации. Тя беше изключена от делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), от партия „Батковщина“ и от комисията за национална сигурност на украинския парламент (Върховна рада).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: