Last news in Fakti

26 Декември, 2016 15:59 1 185 0

В Сърбия арестуваха трима трафиканти

  • сърбия-
  • трафиканти-
  • арест-
  • бежанци-
  • мигранти
В Сърбия арестуваха трима трафиканти - 1
Снимка: БТА/ AP

Сръбските власти арестуваха трима мъже по подозрения в трафик на хора, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на министерството на отбраната.

Властите на западната ни съседка са намерили 77 мигранти, скрити в товарни автомобили.

Сърбия беше спирка на мигрантския поток през миналата година, когато стотици хиляди хора бягаха от войни и бедност в Близкия изток и Азия. Те преминаваха през Балканите, за да достигнат до Европейския съюз.

През март маршрутът официално беше затворен, но оттогава сръбските власти изчисляват, че още 110 000 мигранти са минали през страната. Много пресичат незаконно границата с Унгария.

В понеделник военни и полицаи задържаха двама мъже в централната част на Сърбия, опитващи се да прекарат 36 мигранти от Афганистан и Мали в задната част на голям ван, съобщават от ведомството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: