27 Декември, 2016 09:05 1 906 28

В Германия готвят драконовски закон за борба с тероризма

  • берлин-
  • германия-
  • терор

В Германия готвят драконовски закон за борба с тероризма, съобщава в. „Билд“. Затягането на мерките става на фона на последния атентат срещу коледен базар в Берлин.

През януари вътрешният министър Томас де Мезиер и правосъдният министър Хайко Маас ще обсъдят конкретни мерки.

Всички влизащи и излизащи от ЕС да бъдат регистрирани в единна информационна база с пръстови отпечатъци, снимка и лични данни, както се прави в САЩ. Това иска да въведе управляващата в Германия коалиция.

Част от тях са за засилване на наблюдението на обществени места. Очаква се близо 550 души да бъдат под засилено наблюдение от властите заради своята дейност.

По границите на Германия се предлага да бъдат създадени транзитни центрове, където кандидатите за убежище да се настаняват, докато бъде изяснена самоличността им.

Възможно е да бъде увеличен срокът за задържане на мигранти, подлежащи на депортация. Към момента той е максимум четири дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    7 2 Отговор
    Атентатът измести от вниманието на германското общество блъскането по стълбите от циганския идиот с български паспорт.
  • 2 да го кажем направо

    7 0 Отговор
    Чалмите-терористи не се боят от закони-това е факт! Вместо Германия да реши причината на проблема-тя се занимава със последствията от проблема...Щом чалмираните не се страхуват да се самовзривяват,за какви закони ми говорите???Отново се вижда неадекватността на германските политици.А в крайна сметка причината за проблемите в Европа са алчността и дебелоочието на Б.Дом и слугинажа му във Брюксел.Народа отдавна го е казал-рибата мирише от главата.....
  • 3 гощо

    7 1 Отговор
    Аз не мога да разбера?!?!? Нали бежанците бягат от тероризма и войната?!?! Защо идвайки в свободна Европа стават те самите терористи?!?!? Мисля,че е време за връщането на едни камери.....

    Коментиран от #5

  • 4 Диди

    1 4 Отговор
    Всеки,който влиза в Европа трябва да му се вземат отпечатэци от пръстите,снимка и т.н.Това трябваше да стани още преди години.Също така и полицията в която и да е държава в Европа,да може да има достъп до данните за криминалните.За съжаление трябваше да стане атентат за да променят законите.Европейските институции показаха некадърността си в това отношиние.Единственните политици,които искаха това приди време,това беше Норст Зеехофер с неговата партия от Байерн.
  • 5 Съни

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "гощо":

    Защото те идват от друг свят-пълен със войни и насилие.А същите тези войни са им донесени (поне 90% от тях) от "цивилизованият свят"...и когато тези бежанци идват в Европа,виждат шанса да си отмъстят за разрушеният им живот,дом и държава.Във повечето случаи под предлог за тероризма се взема религията-но реално това е сблъсък на цивилизации,ценностна система,възпитание,морал и т.н...--и това Меркел трябваше да го знае---преди да ги покани в Европа...Да не говорим че сирийците са само 12% от бежанците--останалите са от държави където има пряка военна намеса на Запада...Така че сега Европа плаща за малоумието си и за агресията на американците...
  • 6 тръмпов

    7 0 Отговор
    Не съм чул бясно куче със салам да се усмири.Най-добрата интеграция е в лагери където да си заработват подслона и храната.Немската държава им осигурява толкова много възможности за интеграция каквито редовия източно-европейски имигрант само може да сънува в Коледната нощ,но от маймуна човек не става и това си е...
  • 7 onq s konq

    1 4 Отговор
    Докато в малка демократична България си цари приятно беззаконие,то в Швабия са насвяткали закони даже и на драконите!
  • 8 Диди

    3 4 Отговор
    Не може Запада да е виновен за всичко,което става в арабския свят.Там религията определя живота им.Много от тях не могат да четат и пишат,благодарение на техните диктатори.Примерно в Саудитска Арабия,жената няма права дори като на ,,човек,,.За диктаторите е по добре народа да остане прост,да нямат достъп до цивилизования свят,за да останат на власт.Всички тези хора живеят в средновековието,идват в Европа,виждат какви удобства и какво развитие има и това е конфронтация за тях.Такива хора не може да бъдат интегрирани в нашия цивилизован свят,това трябваше да знаят политиците.За хора,които религията е на първо място в живота,нямат място в Европа.

    Коментиран от #9

  • 9 ББЮ

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    Диди-ама С.Арабия са най-големият съюзник на САЩ в този регион...та това не ти ли подсказва нещо??? айде почни да мислиш....
  • 10 Диди

    1 4 Отговор
    Нима мислиш,че ми казваш нещо ново?А казваш да съм се замислила,моля те. От обстоятелствата,които имаме,Европа ще бъде принудена да промени законите за сигурноста си.Без сигурност,няма свобода.
  • 11 Диди

    1 4 Отговор
    Преди 2 дни млади мъже са подпалили бездомен човек,който е спял на пейка в метрото на една гара в Берлин.Шофйора на влака и още една чакаща жена са се притекли на помощ и са погасили човека.На видео показаха по немската телевизия седемте мъже и ги издирваха.Днес казаха,че те сами са се предали на полицията.По външност всички изглеждат на ,,бежанци,,.Народа недогува от политиката,която постоянно говори за ,,добре дошлите бежанци,,.

    Коментиран от #12

  • 12 Кирчо

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Диди":

    Диди, можеш ли да готвиш?
  • 13 Диди

    2 4 Отговор
    Мога да готвя.Защо ми задаваш такъв въпрос?

    Коментиран от #14

  • 14 Кирчо

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Диди":

    Значи ставаш.
  • 15 Диди

    1 4 Отговор
    Ах,Кирчо фалшив,какво те интересува?Ще ти отговоря.

    Коментиран от #16

  • 16 Кирчо

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Ох, мила моя, толкова много неща.Не знам от къде да започна.
  • 17 СтарТИРаджия

    4 0 Отговор
    Люде, пазете се сами! Този атентат показа, че полицията, като служба създадена да пази реда и добрите нрави в обществото е пълна пародия! Само забележете за какво безхаберие и не професионализъм става въпрос - 40 тонен камион в центъра на Берлин! Бил е поне на 5 км в забрана! Започваме от пътна полиция и общинските служби за охрана - къде са?! На никой ли не му направи впечатление, че този гигант не е на мястото си?! Стоп, проверка и т. н. Срам! И това в Германия. Какво да кажем за "дивите" Балкани... "Службите" показаха, колко могат да служат!
  • 18 Диди

    1 4 Отговор
    Политиците трябваше да знаят,че коледните пазара са потенциални места където може да има атентат.Не са предвидили мерките за да предотвратят ,,голям тир,,да навлезе в пазара.Политиците показаха колко са некадърни.Всеки терорист,който иска сам да се взриви,то при такива е трудно да се заловят.Но факт е че при тунезеца съвсем се изложиха.Терориста е преминал две граници,след като вече го търсиха.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Кирчо

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Диди, не това ме вълнува.
  • 20 СтарТИРаджия

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Упс, никакви граници не е преминал - бил е в Шенген! Затова Европа се нуждае от федерализиране, естествен завършек на Шенгенското пространство! Единни служби, които в случая щяха да свършат работа като берлинската полиция... Този пак щеше да е там където е. И се надяваме редови охранителен полицай да го усети, и гръмне!
  • 21 Диди

    2 2 Отговор
    Беше пуснат в Европа за издирване,въпреки Шенген,това са граници.В Италия случайно полицаи го проверяват,и в последствие убиват.
  • 22 ПРЕ

    6 1 Отговор
    Германците са идиоти напускаха всякаква паплач в тоява число и терористи, а сега са на път да ограничат до нвеиждани висоти гражданските права на своите и др. европейски граждани!
    Пръстови отпечатъци, камери простотии и тия сериозно ли си мислят, че това ще спре джагалите !?!?
    А решението беше толкова просто - да не ги допускат изобщо!
  • 23 Диди

    1 2 Отговор
    Разбира се,че трябва да се вземат отпечатъци,снимки и т.н.Всички регистрирани бежанци ще бъдат допълнително проверени.Трябва да се вземат всички наобходими мерки за сигурноста на Европа.Трябва да има единна система в Европа,която да се ползва от всяка държава при търсенето на криминални и терористи.

    Коментиран от #25

  • 24 Тошибиян

    2 0 Отговор
    Ала бала пълни глупости....и кво кат ме снимат и земат отпечатък?кат кресна алах акбар и гръмне бомбата ко прайм?
  • 25 Наско

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Диди":

    Диди Гестапо дали е имало компютри и пръстови отпечатъци на всички араби?
    И как мислиш колко време щеше да му трябва за да оправи мюслитата в Германия с днешната техника.
    Въпрос на желание и на правилният човек.А той определено не се казва Шмеркел.
  • 26 Диди

    1 0 Отговор
    Ето един пример.Спомняте ли си за бежанеца,който уби 19 годишно момиче във Фрайбург,Германия.Тоя бежанец навлиза от Турция в Гърция.В Гърция напада момиче и я изхвърля от височина,тя пада върху скалистия бряг,оживява но големи трудности.Арестуват го,осъждат го на 10 години.След година и половина получава амнистия,,поради добро държание,,и е на свобода.Наложено му е да се обажда редовно в полицията,но той изчезва.Властите го търсят,но само в Гърция.А е трябвало да издадат търсенето му в Европа.Тоя идва в Германия,проверяват го и виждат че всичко е нормално и той убива момичето.Ако беше интрнационално търсен,то това момиче щеше да е живо.Така че,отпечатъците са най сигурната следа.

    Коментиран от #27

  • 27 Наско

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Диди":

    Не схващаш проблема.Като вкараш хиляда вълка в кошарата и им вземеш отпечатъци ще спиш ли спокойно?
    Какво би направил добрият овчар в тази ситуация?Надявам се че знаеш кои са овцете и кои вълците.
    Помисли добре и ми отговори.
  • 28 Диди

    1 0 Отговор
    Наско,проблема е този,че почти всички влязоха без контрол и регистрация.Европейските институции излязоха неподготвени,некадърни.Елементарните неща,които са нужни за сигурноста на дадена държава ги нямаше.Сега в Германия ще променят законите,но трябваше да се стигне до атентат за да се събудят политиците.Европа не е способна да си пази границите.
Новини по държави: