1 162 2

Тръмп: ООН е клуб, където хората си прекарват добре времето

Това беше първият коментар на новоизбрания президент на САЩ след приемането на резолюция срещу Израел

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп постави под въпрос ефективността на ООН, заявявайки, че организацията е просто клуб, където хората "да си прекарват добре времето", пише АП.

Публикацията на Тръмп в Туитър е последният му коментар по отношение на приетата в петък от Съвета за сигурност на ООН резолюция, която осъжда строежа на израелски селища на Западния бряг и в Източен Йерусалим.

"ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко!", написа Тръмп в Туитър.

Тръмп вече е косвено заяви, че ще донесе промяна в ООН, след като официално заеме президентския пост. В друга своя публикация в Туитър от миналата седмица, той предупреди, че "що се отнася до ООН, нещата ще бъдат различни след 20 януари", правейки препратка към деня, в който ще встъпи в длъжност като президент на САЩ.

Преди около година, в интервю за АП, новоизбраният президент на САЩ заяви, че иска да бъде "много неутрален" по отношение на Израел и палестинския въпрос. Но тонът му определено стана по-произраелски с течение на времето и напредването на президентската му кампания.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 11:41  27.12.16
  А ми прав е! Като се има в предвид войните през последните години, като добавим и Кипърският въпрос от 72 година... - Каква работа свършиха ООН? - До колкото помня тази организация не е нито средство за масово осведомяване, не е Социална Служба - нито Благотворителна Организация! Не е и Пенсионерки Клуб или Кръжок. Не е и място за Худжествена самодейност... -Какво в същност прави ООН?
 • Morgoth
  Отговор
  2 12:55  27.12.16
  Няма как ООН да има тежест след като нито САЩ нито Русия се съобразяват с нейните решения. Така че Тръмп вместо да критикува да вземе да направи нещо - напълно в неговите възможности е.

Напиши коментар:


Публикувай