860 1

Щайнмайер: Европа е в криза

Дипломатът призова Брюксел да намери отговорите на основните проблеми

Щайнмайер: Европа е в криза
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че Европейският съюз се намира в криза, от която трябва да излезе с намирането на правилните решения.

В интервю за вестник „Саарбрюкер цайтунг“ дипломатът изрази загрижеността си за бъдещето на еврейската общност и призова Брюксел да намерени отговорите на нерешените проблеми.

Щайнмайер описа като турбулентни настоящите времена и подчерта, че основните приоритети на ЕС трябва да бъдат решаването на бежанската криза, вътрешната и външната сигурност, както и икономическото развитие.

Според германския външен министър никога откакто е в политиката не е имало толкова нерешени въпроси. Щайнмайер визира излизането на Великобритания от ЕС, украинският конфликт, конфликтите в Близкия изток и сигурността в Европа.

Германия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • доволен
    Отговор
    1 23:42  27.12.16
    На Щайнмайер ли да вярвям или на бате Бойко ? Преди време г-н Дянков беше казал,че ще напляска руснаците...Aко трябва сега да го перифразирам бих казал: "Ще напляскам германците!". На къде сте ни водите ,бе aлооууу liebe genossen ?

Напиши коментар:


Публикувай