27 Декември, 2016 19:24 6 513 14

Убийство на мечка шокира Русия

  • русия-
  • мечка-
  • убийство-
  • шокира-
  • якутия-
  • камион

Властите са започнали разследване

Убийство на мечка шокира Русия - 1
Снимка: БТА/ AP, снимката е илюстративна

Убийството на мечка по брутален начин в Якутия, Русия, шокира цялата страна, пишат местни медии. Властите са започнали разследване.

В интернет е бил разпространен видеоклип с убийството на животното, което е премазано от големи камиони в сибирската тундра.

Шофьорите на два камиона минават няколко пъти през тялото на мечката с привидно задоволство. Местните власти разследват случая.

Очаква се на извършителите да им бъдат повдигнати обвинения за жестокост към животно. Един от мъжете крещи „Премажи я, премажи я!“.

Вълна от възмущение се надигна в социалните мрежи. Стотици гневни потребители поискаха извършителите на грозното престъпление да бъдат подведени под отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факта

    21 1 Отговор
    А до нас на реката един авджия гръмна страхотно пате. Патицата идва от север бягайки на ята от студа. А тоя добитък, да вземе вмессто да я остави да си почине и да си хапне, за да се поохрани, я дялна с бренекето? честно, ако имах патлак или пушка щях да го закова на място ако ще да лежа в пандиза до гроб. това не е човек, това е звяр! А зверове много. повече, отколкото са нужни в света! В този момент исках да видя лицето на Господ, и да го сритам в мутрата, задето търпи такива зверове... бедното пате, бедната меца? като не те напада за какво я стреляш?
  • 2 dicho

    7 4 Отговор
    Бог гледа. За подобна бруталност ще измрат трагично две дузини двукраки от рода хомо сапиенс. Така е, няма справедливост, ще умрат невиновните двукраки, но така е с греховете - връща се на пасмината превзела планетата.
  • 3 сдцсдц

    12 1 Отговор
    Няма да гледам клипа, описанието е достатъчно.
    Така е - едни газят мечки с камиони, други едни отстрелват хора с дронове, Всеки използва техниката до която се докопа за да руши и убива. В дивата природа тази мечка едва ли би нападнала тия двамата шофьори, освен ако не застрашат територията й. За всичко е виновна човешкат алчност и завист - за ВСичко. Без остатък.
  • 4 гост

    7 17 Отговор
    А мечката като трепе други организми това не се гледа , това не са убийства . То целия шибан свят се крепи на убийства, хищничество и паразитизъм , те заради една мършава мечка ореваха света . Отделно читава мечка няма как да я сгази камион .

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    С тази разлика,че мечката убива за де се храни,ако я вземеш у вас и я храниш повече надали,ще убива.А тия дето са я утрепали са го направили за удоволствие,те като огладнеят сядат на масата да се нахранят и да се напият.Нито са я хранили мечката,нито ще я изядат ,тогава защо я убиват?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Щото могат . Тая въпросната мечка ако те прибара няма да ти прости ,въпреки че може и да не те изяде след като те претрепе .Пак обяснявам, живота на земята се базира на смърта на едни организми за да живеят други , в света на хората това е още по брутално и извратено . На фона на всичката тази смърт една бракувана мечка е нищо .Ти не си ли гледал по ТВ-то ,как хиените почват да ядат зебрата още жива ,изобщо не си правят труда да я умъртвят , направо я почват от зад напред и животното умира бавно в страшна агония .
    Та да искаш да съжалявам хищна мечка , малко не е нормално .

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Тая мечка нама да ме "прибара",защото тя няма да ми дойде в къщата,а аз нямам никакво намерение да ходя в нейната.Хиените колкото и брутално да убиват го правят,защото нямат друг избор за да оцелеят за разлика от теб,който убиваш за да си докажеш просто сам на себе си,колко си велик.Ти отиваш до магазина на 20 метра от вас и сядаш да ядеш.Но независимо колко простичко съм го обощил въобще не вярвам да го проумееш.
  • 8 Тошибиян

    1 4 Отговор
    Наи големото зло е човека...господ го бил създал по подобие ужас значи и господ е зло....кръвожадно извънземно
  • 9 mediator37

    5 0 Отговор
    Това че живата природа функционира чрез механизма на изяждането на едни организми от други е факт, но не оправдава това безсмислено убийство. В случая е още по-лошо, защото са минали с камионите няколко пъти през мечката. Доставя им удоволствие да убиват без смисъл, без да е необходимо за да оживеят, да се нахранят, спасят и т.н. Това са садисти.
    Говорим за боклуци в човешка кожа. Точка.
  • 10 Васичка Атанасова

    1 0 Отговор
  • 11 Васичка Атанасова

    0 1 Отговор
    гледах видеото жестоко е два камиона минаха през мечката
    и спряха върху нея
    такива мърши трябва да мрът
    но руснаците няма да ги оставят така
    то не е като в бг
    наско сираков да си браконертва с елените
    и стоичков да гърми по жирафи и слонове
  • 12 Бриджит Бардо

    0 0 Отговор
    По принцип мечките не са месоядни, освен няколко вида, които ядат и месо, но главно става дума за белите мечки и гризли, които се хранят в риба, която и без това умира когато хвърля хайвера си. Тъй като спят зимен сън, след като се събудят през пролетта, те са много слаби и за да оцелеят, трябва да се захранят, и то в реки, които кипят от риба. Мечките са останали в Аляска и Канада, защото там няма бракониери и има риба, но например в Калифорния, където преди 200 години мечките са били изобилни, както и рибата, днес вече са изчезнал вид поради изсухването на езерото Тахо, пренаселеността и липсата на хабитат. Мечките са едни от най-интелигентните животни на земята, заедно с прасетата и кучетата и не заслужават такова зверско отношение. Мечките в България например се хранят с диви плодове, корени, грудки, мед и някои растения. Когато човекът им навлезе в хабитата и насилствено ги събуди от зимен сън, както прави организирания лов и бракониерите, тя или трябва да намери храна в снега, а през зимата естествената й храна я няма и тя трябва да умре от глад, или да улови някакво дребно диво животно/птица, да яде мърша, или да нападне кошари и да улови кокошки и питомни животни. Белите мечки в Канада например ровят в боклука нощем и не нападат хора. Само нецивилизовани хора могат да нарочат мечките са кръвожадни хищници - те не са, а стават такива по принуда, за да оцелеят, поради човешката дейност, която им унищожава храната и средата на живот. За мразещите мечк
  • 13 Бриджит Бардо

    0 0 Отговор
    А за мразещите мечките, бих искал да кажа, че това са едни от най-измъчваните и пострадали животни и да припомня какво им се е случвало заради човека и неговия "прогрес". В страната на неограничените възможности, първите и "велики" президенти са имали политика за изтласкване на индианците и са наемали платени убийци, като държавата е плащала за всеки убит бизон - основната храна на индианците. Индианските племена са убивали само толкова, колкото да оцелеят през зимата и има снимки на купчини от тела на избити бизони. По същия начин са убивани и половинтонни гризлита само заради лапите им и останалото се е изхвърляло да гние. А защо ли Бриджит Бардо дари своите пари за спасяването на танцуващите мечки от лапите на циганите? Защото тези животни са имали най-тъжната и жестока съдба с нечувани мъчения, които са толкова нехуманни, че ще ви развалят празничното настроение. Малките мечета са крадени от майките им, които са застрелвани, за да могат да бъдат взети малките, майката никога не си оставя мечетата. След като види смъртта на майка си, мечето е изтезавано, държано гладно, зъбите им се вадят без упойка, кастрират се без упойка, слагат им се метални вериги, които се хващат със скоби вътре в нослетата, вадят им се ноктите с клещи, за да са беззащитни, горят им се лапичките с нагорещено желязо или въглени, за да ги боли и да не стъпват на предните, а да се изправят на задните, обесват се предните лапи, за да се научат да стоят изправени, а са изяли толкова бо
  • 14 Бриджит Бардо

    0 0 Отговор
    Затова не е правилно да се оправдават тези шофьори, те са по-жестоки от мечката, тя няма да ги убие за удоволствие, както те нея! Тя няма да ги убие, както хората убиват слончета за бивните им, както убиват белите носорози заради рога, който китайците използват за афродизиак, както японците промишлено убиват китове с копия за "научни експерименти"...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания