761 3

Израелски министър: Речта на Кери ще е „жалка“

След речта на Кери, палестинците няма да се съгласят да водят преговори с Израел

Израелски министър: Речта на Кери ще е „жалка“
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Предстоящата реч на държавния секретар на САЩ Джон Кери в Конгреса за урегулиране на процеса в Близкия изток ще бъде „жалка“. Това заяви израелският министър на вътрешната сигурност Гилад Ердан.

Според израелския министър, Джон Кери само ще усложни ситуацията. Вероятно, в близките години след речта на Кери, палестинците няма да се съгласят да водят преговори с Израел, а перспективата за постигане на мир ще стане още по-далечна.

„Печално е, че администрацията на Обама, която с години правеше грешки в Близкия изток, продължава да прави всичко, за да може хаосът да продължава“, каза Ердан.

Властите в Израел са на мнение, че Вашингтон е вдъхновител на инициативата за резолюцията, която прие Съвета за сигурност на ООН.

Факти.бг припомня, че на 24 декември Съветът за сигурност на ООН прие безпрецедентна резолюция, която призовава Израел да спре заселническата дейност. САЩ се въздържаха, а нито една страна не гласува против, съобщиха световните агенции. В резолюцията, изграждането на израелски селища на Западния бряг, е наречено нарушение на международното право, а израелските селища в палестинските територии, окупирани през 1967 г., в това число и Източен Йерусалим, са определени като незаконни.

Израел

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 15:36  28.12.16
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 2 16:58  28.12.16
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 3 19:41  28.12.16
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай