Last news in Fakti

28 Декември, 2016 19:25 1 316 2

НАСА търси място за кацане за мисията на Марс през 2020

  • марс-
  • мисия-
  • наса

Разглеждат се 8 обекта

От НАСА разкриха, че са напреднали по избора на локация за кацане по време на мисията до Марс през 2020 г., съобщи Top Examiner.

В момента се разглеждат 8 потенциални обекта, 1 от които ще бъде избран. Преди една година потенциалните локации бяха 54. През февруари възможните места трябва да бъдат още по-ограничени.

Основната цел на мисията през 2020 г. ще е да се намерят места, които може да са били източници на живот. Предвижда се търсенето на живи микроорганизими и следи от вода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    0 0 Отговор
    Марс е загуба на време и средства. Дано други държави погледнат към други планети.
  • 2 AnaAvstriiska

    0 0 Отговор
    На Марс е имало живот, това се знае вече. Много неща ще бъдат открити тепърва. Успех на мисията и на хората, които се убочават в момента. Те ще жертват живота си в името на земните жители. В слеващите 10-15 години ще ни бъдат преобърнати представите за това кои сме и откъде сме дошли. По-важното е да осъзнаем на къде вървим!