28 Декември, 2016 19:40 1 265 2

Тръмп обвини Обама, че не уважава Израел 

  • доналд тръмп-
  • барак обама
Тръмп обвини Обама, че не уважава Израел  - 1
Снимка: БТА/АР

Действащият президент на САЩ Барак Обама се отнася към Израел с пълно неуважение и пренебрежение, написа новоизбраният президент Доналд Тръмп, цитиран от ДПА.

Тръмп отправи критиката си към Обама малко преди важна реч на държавния секретар на САЩ Джон Кери, в която се очаква той да представи визията си за мирния процес между Израел и палестинците.

"Навремето те имаха голям приятел в лицето на САЩ, но вече не е така. Началото на края беше ужасното споразумение с Иран, а сега това (ООН)! Дръж се, Израел, 20-ти януари приближава все по-бързо!", добави Тръмп в Туитър.

Миналата седмица Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, осъждаща заселническата дейност на Израел. САЩ, които обикновено налагат вето на подобни резолюции, се въздържаха, припомня ДПА.

"Правих всичко по силите си да пренебрегна множеството спънки и подстрекателски изявления на президента О. (съкратено от Обама). Мислех, че предаването на властта ще стане гладко. НО НЕ!", добави Тръмп в Туитър, цитиран от ДПА.

Два дни след изборите Обама и Тръмп се срещнаха в Овалния кабинет на Белия дом и обещаха да оставят настрани месеците на ожесточена предизборна кампания, подчертавайки готовността си да предадат властта без напрежение.

В понеделник Барак Обама заяви, че е уверен, че е щял да спечели трети мандат, ако Конституцията му позволявала да се кандидатира за трети път, припомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    5 0 Отговор
    Какво ще уважава Обама, той е избил стотици хиляди а милиони е преселил
  • 2 Брат ми

    4 1 Отговор
    Ние знаем...Ако напиша друго,модераторчето ме трие...:( 88_18)