Last news in Fakti

28 Декември, 2016 20:25 2 889 13

Турция отказва да приеме Асад

  • турция-
  • башар асад-
  • сирия

Анкара не смята за възможен политически преход в Сирия с негово участие

Турция няма да приеме мирен преход в Сирия във вариант, в който Башар Асад остава на власт. Това беше заявено от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от „Ал Арабия“.

Все пак Русия и Турция вече са приготвили вариант на споразумение за прекратяване на огъня.

„Вече има два текста за разрешаването на кризата в Сирия. Единият се отнася до прекратяването на огъня, а другият до политическия преход. Те могат да бъдат приети по всяко време.

За целия свят е ясно, че политически преход в Сирия е невъзможен с участието на Асад. Няма как тези хора да се обединят около него.

Tърсим решение“, заяви Чавушоглу.

Според руски дипломати подробностите около споразуменията са вече договорени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    8 19 Отговор
    Русия тепърва ще има да си чупи зъбите с тоя костелив орех Ердоган
  • 2 стоян георгиев

    4 19 Отговор
    сбогом асад по руски :))!свършиха денгите и трябва спешно да се търси мир,а ангажиментите вълци ги яли,ние го знаем тва наи-добре.

    Коментиран от #4

  • 3 no fes

    21 4 Отговор
    Ердоган го спасиха един път от преврат,но ако не сътрудничи дядя Путин ще му покаже как военните бесят султанчета като него.
  • 4 на Деса шушито

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Направих си труда да се върна три страници назад по темите. Преди няколко минути Деса-Стоян-То е коментирал в тема, която е на трета страница! Това е сигурен показател, че козяшкото тролче е платено! Бройка постове за центчета, ха, смешника!

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    4 17 Отговор

    До коментар #4 от "на Деса шушито":

    ха,ха,ха....сега като се случват казаните от мен неща и станах платен отново!!!!от кого съм платен ?не си падам по тръмп и цру вече го знае :))))))))))))))!асад си отива ,вече дори не го вземат да преговаря .турция русия и иран ще изпълнят плана на ес и сащ ,които накрая ще платят ,както се случва обикновенно,а празните ти приказки със стоте ника си са празни приказки!
  • 6 гост

    17 5 Отговор
    Едно е ясно !!! Ердо---ооосран е подържал идил защото са унищожавали всички християни !!! А Башар Асад уважаваше всички религии в Сирия !!!
  • 7 Хасан

    4 18 Отговор
    Турция се намеси в Близкия изток и най накрая ще има мир. Много добра дипломация,много добра външна политика.. Асад ще си иде, ще има свободни избори с участието на всички партии.. Турция и Русия ще се гарант. От 100 години най накрая западните държави ще се изметат оттам
  • 8 Хасан

    9 17 Отговор
    До гост.. Мислиш ли че Ердоган е против християнската религия!? Иди в Истанбул да видиш бългсрскатс или арменската или католическата църква.. Ама сигурно като бай Ганьо отиваш на чаршията за далавера..

    Коментиран от #12

  • 9 Мършата

    1 16 Отговор
    Турция няма моралното право да прави такива действия без одобрението на люлката на световната ДЕМОКРАЦИЯ Европейския Съюз! Защо забравят това и точно сега ли се сетиха,когато дойдоха празниците и цяла Европа празнува. Колко пъти ДЕМОКРАТИЧНА Европа предлага спасение, те го отхвърляха. Реджеп Ердоган, ако си мисли, че без благословията на ЕС просто така може да се разбере, при това договаря се за цяла страна и насреща му Кремльовския Зъл Демон и политически Вампир
  • 10 Иван

    8 6 Отговор
    Турция нищо не може да отказва , тя е никоя . И както гаджалите се мислят за нещо , така ще се осерат .Много лесно може да стане и то ще стане , тръгнало е вече да става .

    Коментиран от #11

  • 11 ЗОРО

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Иванчо тези "гаджали" не можеш да ги стигнеш нито по заплата нито по пенсии !!! Ако сравним жизнения ти стандарт с турския то сигурно турски кюрдин в югоизточна Турция е по-богат от теб !!! ТЕЗИ ТУРЦИ СТРОЯТ МОСТОВЕ ,ТУНЕЛИ ,НАЙ-ГОЛЯМОТО ЛЕТИЩЕ В СВЕТА А БЪЛГАРИТЕ КАКВО ПРАВЯТ ? А СЕТИХ СЕ РИТАТ БЕЗЗАЩИТНИ ЖЕНИ В МЕТРОТО !!!

    Коментиран от #13

  • 12 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Асан ли си Хасан ли си не ти е мястото тук щом Баташкото клане и Априлското въстание за теб е художественна литература !!! Най - голямята ви джамия е била ЦЪРКВА !!!!! И християните не ги обичат в турция !!! Иди и виж сам !!!!
  • 13 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ЗОРО":

    Ааа Зоро ти сигурно си турцизиран циганин , нормално е да ги говориш тези неща , и вашия ред ще дойде споко .Много взехте да хвърчите след като падна бай Тошо .
Новини по държави: