799 0

Приключи издирвателната работа около катастрофата с руския Ту-154

На повърхността са извадени всички отломки на разбилия се самолет

Приключи издирвателната работа около катастрофата с руския Ту-154
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Приключиха основните издирвателни работи в акваторията на Черно море, където на 25 декември се разби самолетът Ту-154 на руското министерство на отбрана, съобщи пред ТАСС източник от щаба на спасително-издирвателните операции. По думите му на повърхността са извадени практически всички отломки на разбилия се самолет.

Групировката кораби, която участваше в издирвателните работи и изваждането на частите на фюзелажа, напусна зоната в акваторията на Черно море.

Две от "черните кутии", записвали разговорите на екипажа и параметрите на полета, са в добро състояние, посочи събеседникът на ТАСС. Агенцията припомня по-раншно съобщение, че третият самописец, монтиран в опашката, е разрушен и лентата му може да бъде разчетена само частично.
Всички открити досега отломки от машината вече са извадени от водата, заяви източникът. Открити са общо над 1800 парчета от самолета, 19 тела и 239 части от тела на загинали.

Ту-154 на руското министерство на отбраната се разби в морето малко след излитане от летището на град Сочи. Загинаха всичките 92-ма души на борда - военнослужещи, журналисти, музиканти от хора "Александров", които пътуваха за Сирия, за да поздравят за Нова година руските войски в базата в Хмеймим. Сред жертвите медиите посочват и руската правозащитничка и лекарка Елизавета Глинка, известна с благотворителната си дейност във военни зони.

Русия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай