1 329 0

Сняг и студ блокираха Турция

Транспортните услуги в страната са затруднени, а училищата в редица провинции са затворени

Сняг и студ блокираха Турция
Снимки Туитър
Милена Трачева

Студ и обилни снеговалежи обхваната южната ни съседка Турция, парализирайки голяма част от транспортната инфраструктура на страната, съобщи Анадолската агенция в четвъртък.

Властите в 21 провинции на страната са били принудени да затворят училища и магистрали, както и да ограничат част от транспортните услуги, заради лошото време.

Губернаторите на девет провинции, включително и на столицата Анкара, дадоха почивен ден на част от своите служители — хора със здравословни проблеми, инвалиди и бременни.

Служители от дирекция магистрали в Турция заяви пред Анадолска агенция, че пътят между Анкара и Афионкарахисар е затворено поради обилния снеговалеж. Междуградските автобуси, пътуващи към Анкара, които вече са били на път са били принудени да отбият и да спрат и да чакат, тъй като пътищата са затрупани.

Агенцията съобщава, че сформираните спасителни екипи от сутринта работят неуморно, тъй като по пътищата има много аварирали превозни средства.

Авиокомпанията Turkish Airlines обяви, че отменя 38 вътрешни и международни полети в четвъртък и още 26 полета в петък.

Фериботните услуги по маршрута Истанбул — Северозападна Бурса — Ялова — Балъкесир също са били ограничени заради силни ветрове, съобщи компанията IDO, която управлява линията.

Турция


Напиши коментар:


Публикувай