Last news in Fakti

29 Декември, 2016 14:10 2 577 14

Путин: Постигнато е споразумение за прекратяване на огъня в Сирия

  • владимир путин-
  • примирие-
  • сирия

Русия съкращава войските си в Сирия

„Току що пристигна съобщение, че днес, преди няколко часа се случи събитие, което ние не просто дълго чакахме, но за което много работихме. Подписани са три документа. Първият документ е между сирийското правителство и въоръжената опозиция за прекратяване на огъня на територията на Сирийската Арабска република.

Вторият е комплекс от мерки за контрол на режима за прекратяване на огъня. Третият документ е заявление за готовност за начало на мирни преговори за сирийското урегулиране“. Това заяви руският президент Владимир Путин по врене на среща с министрите на отбраната и на външните работи, предава ТАСС. Путин добавя, че договореностите за Сирия са крехки и затова изискват особено внимание. Според него споразумението е резултат на съвместната работа с Турция и Иран.

Русия съкращава войските си в Сирия. Владимир Путин е приел това предложение, направено от руското министерство на отбраната. „Съгласен съм с намаляване на нашето присъствие в Сирийската република, военното, имам предвид, но безусловно ще продължим борбата с международния тероризъм и ще оказваме подкрепа на законното сирийско правителство. Безусловно ще изпълняваме и постигнатите от нас договореностите, в това число и за развитието на пунктовете, в които са базирани руските въоръжени сили в Тартус и на летище Хмейми“, подчертава Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    11 2 Отговор
    Ей това! Щеше да продължи 10-15 години ама Турция и Русия решиха проблема за няколко месеца!!

    Коментиран от #4, #6, #8

  • 2 Реалист

    3 10 Отговор
    Свършиха копейките в касичката.
  • 3 некойси

    7 1 Отговор
    Ами да, Алепо падна и сега всякаква въоръжена и платена сган се сетиха да преговарят. Нормално.
  • 4 бучка захар в кофа с вода

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Не знам какво са решили, след като Русия стои категорично зад Асад, а реджеп е категорично против.

    Коментиран от #10

  • 5 Вуйчо

    4 1 Отговор
    Не е за вярване,но е факт ... за сега.Когато САЩ немогат да ползват турските бази нещата се случват лесно.Ще приемат и Асад.Ред е на Съодитска арабия и нещата ще се успокоят.
  • 6 Бат Ваню

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Ей тва е да си .......... ха ха ха.... Русия и Турция... двата братски народа решиха проблема.... ха ха ха....
  • 7 jambazina

    3 1 Отговор
    Realpolitik
  • 8 Мунчо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Боже колко си елементарен и .........
  • 9 Иван

    1 1 Отговор
    Целите с този индуциран от САЩ и Русия конфликт са постигнати и е време да се преустанови . Избират си една слаба държава и я почват , то не беше Виетнам, Авганистан,Либия,Ирак, Сърбия ,Сирия ........,коя ще е следващата ???Дали няма да започва с Б?
    Но тук главната цел не е само да откраднат петролните залежи на Сирия и Ирак, а главната цел е да смачкат ЕС .Основните цели ги постигнаха , сега ще поскъпват горивата и предстои да пада долара .
    Всичко се прави за пари и власт , че ще опустошат една държава тях не ги интересува ,най малкото защото тази държава за да допусне това значи си го заслужава , също като тъпата България . Населението като е тъпо и примитивно хубаво да не чака от никъде .
  • 10 Варна

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "бучка захар в кофа с вода":

    Просто е,
    Руснаците затвърждават позициите си и показват кой- кой е! Запазват си базата в Латакия и вероятно ще придобият парченце от базата Инджирлик, а е твърде вероятно да получат възможност и за Иран.
    Турците предотвратяват възможността да се създаде Кюрдска Държава което за тях е от жизненоважно значение. Освен това стават незаобиколим фактор в Близкият Изток.
    На всичкото отгоре стават партньор на Руснаците и по отношение на въздействие върху Евросъюза. Събират се две мощни икономики с най- големите армии от двете страни на ЕС...
    Картината е доста кофти - не мислиш ли?
    Освен горното, ще е и края на мераците за общият Черноморски Флот и още по- важното, е че Босфора ще е по- отворен за Руските кораби от когато и да било и по- затворен за останалите...
    А ако гледаме икономическият аспект там ползите и за двете страни огромни. За Руснаците Турски Поток, АЕЦ Акую, както и някои проекти във военно- техническо отношение като например ракетният щит. За турците ползата е връщането на руските туристи, селскостопанската продукция както и битовата техника, която турците произвеждат в изобилие за ЕС.
    Та с оглед на горното, без да претендирам за изчерпателност ... - Да ли няма да са се разбрали?
  • 11 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    да,финала наближава,а именно асад чао ,сбогом на ал нусра и идил и въстановяване на сирия от сащ и ес.демек квото се очакваше.руснаците както обикновенно се ос.аха и сега сбират багажа,а асадчо дето толкова им се надяваше скоро ще трябва да бяга в москва ако не го добара любимия му народ преди това.уж нямаше умерена опозиция ,а сега пак се оказа, че имало и не само е имало ами ще се преговаря с нея :))))))))) от страна на руснаците.лошото е че тези договорки с ердоган са правени доста от преди с цел отново да се рекетира европа под идеята ,че и се помага :)!за това се пуснаха джихадистите от алепо и сега ще ги размятат насам натам и после контролирано ще ни ги доставят,а след всеки атентат ще псуват загрижено меркел:))),а тролчетата тук като ехо ще разпръскват лъжливите сигнали.абе руска работа ,последните 100 години все едно и също!

    Коментиран от #14

  • 12 СЛАВА РОССИИ! ЮМРУКА е ВАЖЕН!

    2 0 Отговор
    Русия е с белите фигури! Дермо кратите от НАТО със всичките модерни и не модерни свои "момчета" ще чакат докато Русия направи ХОД! Обичам РУССИЯ! Ах как обичам Матюшка наша любимая РОССИЯ! Слава России!
  • 13 До Стоянчо-Мама Стояну думаше.

    3 0 Отговор
    Стене либе Стоене, цял ша тъ глътна с каваля! Тянка ако сам не мош СУ титнъ отзад, помоли някой наоколу! Дъскити ти лопат ама и далеко съ чуят! А по- кротко де , и други болни КАТ теб сме виждали а ма ти не ст спря!
  • 14 на Деса шушито

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Смях,смях,смях! Жалко за момчето или пък за момата, или каквото беше там.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания