1 237 0

Намериха опожарената кола на гръцкия посланик в Бразилия

Във возилото е открит овъглен труп

Анатоли Стайков

Колата на посланика на Гърция в Бразилия, който е в неизвестност от няколко дни, бе намерена в Рио де Жанейро. В нея е открит обгорен труп, предаде ТАСС, като се позова на бразилската телевизия Глобо. Тленните останки са пратени в лаборатория за експертиза.

Автомобилът, чийто регистрационен номер съвпада с този на наетия от 59-годишния посланик, е открит в град Нова Игуасу, недалеч от Рио. От полицията подозират, че дипломатът може да е убит, съобщава ДПА.

Посланик Кириакос Амиридис е видян за последно в понеделник вечерта. Тогава той е напуснал дома на приятели на неговата бразилска съпруга. Жилището се намирало в бедно предградие на Рио, известно с проявите на насилие, съобщи полицията.

Амиридис започва кариерата си като дипломат през 1985 г. в Атина, а през януари на настоящата година той зае поста посланик в Бразилия. Амиридис е бил посланик на Гърция в Либия и е заемал длъжността консул в Рио де Жанейро в периода 2001 - 2004 г.

Той пребивава по принцип в столицата на Бразилия, но е бил отпуск до 9 януари и отишъл в Рио за Коледните и Новогодишните празници.

Бразилия

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай