636 4

Китай търси намаляване на бедността

Си Цзинпин с новогодишно слово

Росен Стойчев

Китайското правителство ще продължи да се брои за намаляването на бедността в страната и решителната защита на териториалните права на Китай. Това бе заявено от китайския президент Си Цзинпин по време на неговата реч по случай Нова година, съобщи „Star Tribune”.

Той похвали научните постижения на Китай, посочвайки космическите мисии и новият радиотелескоп в страната. Подчертана беше и нарастващата роля на Китай в международните дела.

Цзинпин заяви, че партията му ще се съсредоточи върху подобряването на образованието, здравеопазването и жилищното настаняване в странатa.

Китай


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 14:46  31.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • питанка
  Отговор
  2 17:25  31.12.16
  Абе нали там все още е социялизъм,краварите що не ги демократизират вече толкова време,ами си изнесоха производството там?
 • ссс
  Отговор
  3 19:58  31.12.16
  1 милиард китайци я карат само на хляб и ориз и бъскат като грешни дяволи по 18 часа на денонощие, за да могат останалите 350-360 милиона да живет като тузари. Е, няма такава държава !
 • no name no face no number
  Отговор
  4 00:17  01.01.17
  Щото там социализъма почива на демократични принципи. Да го кажем просто демдемократичен социализъм може и социалистическа демокрация че то ква разликата толкоз:))) аз не открих. И при двете мошениците живеят добре честният чавек е жестоко е....н тва е некой да оспори??? И тук узакониха кражбите по време на промените са и в Китай. Доколкото са ви казвали приятели та запад нито един бизнес не е започнат честно та тъй

Напиши коментар:


Публикувай