31 Декември, 2016 20:00 2 515 9

Турция води "нова война за независимост"

  • турция-
  • реджеп ердоган

Успяхме да се справим с катастрофа и да започнем ново начало", каза президентът Ердоган в новогодишната си реч

Турция води "нова война за независимост" - 1
Снимка: БТА/АР

Деветдесет и три години след основаването на модерната Турска република президентът Реджеп Тайип Ердоган каза в новогодишната си реч, че неговата страна води "нова война за независимост", предаде ДПА.

"Националното ни единство, териториалната цялост, институциите, икономиката, външната ни политика, накратко, всички елементи, които ни правят държава, са подложени на силно нападение", каза Ердоган.

"Терористичните организации са само видимата част и инструментите на тази война. Борим се главно със силите зад тези организации", каза той, без да уточнява кои сили има предвид.

Ердоган каза също, че опитът за преврат през юли е бил "най-отвратителната терористична атака" в историята на републиката. "Турция успя да се справи с тази катастрофа и започна ново начало", каза той.

Ердоган постоянно обвинява движението на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен за опита за преврат. Над 40 000 души бяха арестувани след пуча и десетки хиляди хора загубиха работата си. В добавка към "прочистването" на държавните институции, в новогодишната си реч Ердоган каза, че "тези ракови клетки" ще бъдат изличени от всички равнища на обществото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FAIK

    6 5 Отговор
    Най канцерогенната и опасна ракова клетка е самия Ердуган и неговата талибанска партия е тумора който застрашително нараства. Световните хирурзи трябва да вземат скалпела скоро време иначе Турция е пиши бегал!!!
  • 2 Васичка Атанасова

    1 3 Отговор
  • 3 мето

    3 1 Отговор
    Фаикчо гледам коментара ти и ти се чудя дали не са те изтървали от някой зоопарк
  • 4 Хасан

    4 1 Отговор
    Трябва да се погледне кой снабдява ПКК ИДИЛ с оръжие.. Кой им дава тия взривове .. И защо Запада толкова много държи на тая ислямска секта Гюлен?! Нали са ислямисти..
  • 5 Тръмп

    4 1 Отговор
    Ако правиш турски поток и не даваш аванта на Запада.ако се опитваш да потушиш пожара в Сирия а Запада иска тоя пожар да продължи 15-20 години.. То тогава ще имаш и преврат,и бомби и тероризъм
  • 6 мето

    1 1 Отговор
    Тука си прав тръмп
  • 7 Диди

    1 2 Отговор
    За каква ,,НЕЗАВИСИМОСТ,,говори Ердоган?Той направи така,че хората да не смеят да изкажат отрицателното си мнение спрямо него,иначе ги пъха в затвора.Това е ,,ЗАВИСИМОСТ,ДИКТАТУРА,,.Ердоган трябва да бъде премахнат от власта.И обърнете внимание на ,,единия пръст,,понякога показва ,,четирите пръста,,.Това е знака на мюсюлманските братя.Той иска да стане по велик от Ататюрк,но няма да успее.А че поддържа ИДИЛ,да прави го,от време на време убива няколко,за да замаже положението.
  • 8 ШЕМЕТ

    1 0 Отговор
    ДИДКЕ, ВАСИЧКЕ, И ДВЕТЕ ВИ ОБИЧАМ, КАТО МАСТИКА С МЕНТА
  • 9 Баш майстора

    0 0 Отговор
    Вижте ,турският народ не са шведи или датчани както и други народи които живеят на изток от украйна . За това не може да се въведе европейската демократция в същия и вид .Силната ръка на държавата трябва да присъства на всякъде . Това е азия ,там съществуват различни култури ,религий ,обичаи и мантилитет. Важното е ,икономиката и върви добре . Някъде са на 17 място в световната класация.Можем само да им завиждаме . Хайди със здраве .
Новини по държави: