Last news in Fakti

2 Януари, 2017 08:41 2 136 3

Клада за коли във Франция

  • франция-
  • клада-
  • коли

Стотици превозни средства подпалени на Нова година

650 автомобила са били подпалени във Франция в нощта, в която посрещахме Нова година, съобщи France 24.

Информацията е на френското вътрешно министерство.

"Този феномен и неговият мащаб са неприемливи. 650 превозни средства са били подпалени. През миналата година техният брой е бил 602", се казва в изявление на министерството.

Смята се, че подпалването на коли е станало обичайна традиция през 2005 г. Все пак през последните 5 години броят на подпалените коли във Франция е спаднал с 20%.

През новогодишната нощ са били задържани 453 души. 301 от тях са останали в ареста. 100 000 полицаи бяха мобилизирани, за да се грижат за реда във Франция по време на новогодишните тържества. Палежи е имало в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трифонов

    8 2 Отговор
    Егати тъпия народ!!! Люлката на демокрацията!!! Какво безумие! Толкова деградирали хора могат да се създадат все пак единствено в т.нар. "западна демокрация". Цивилизационният избор, който направихме на 10 ноември 1989 г. ще го платим с бъдещето си - бедно, първобитно и абсолютно безперспективно! Да ви е честита поредната гнусна година! Бедни, жадни и безпарични... а какви да сте?! Щастливи и богати?

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трифонов":

    Докато българина осъзнае това което сте написал ще мине цяло поколение. Прехода от управлявана в неуправлявана държава видяхме докъде ни докара. Люлката на демокрацията се скъса и тези които мислеха да се люлеят на воля, вече го разбират. За жалост ние сме едни от тях.
  • 3 ...…

    5 0 Отговор
    Tази мода с палежите я въведоха "новите французи" тунизийци, мароканци и пр. северно африканци - нали се сещате !?
Новини по държави: