1 225 0

Военните в Тайланд обещаха да не правят преврати

Управляващата хунта обеща да възстанови гражданското управление след последния преврат

Военните в Тайланд обещаха да не правят преврати
Снимка Архив АП/БТА
Милена Трачева

Главнокомандващият армията на Тайланд обеща, че военните няма да организират преврат след следващите избори в страната, съобщава Би Би Си.

Тайландските военни успешно са завземали властта 12 пъти от 1932 г. насам, като в този период от време са организирали и 7 неуспешни опита за държавен преврат.

Генерал Чалермчай Ситхисат заяви, че военните ще се съобразят и ще приемат резултатите от предстоящите избори.


В първото интервю, което генералът даде за тази година, той бе категоричен: "Мога да потвърдя, че няма да има преврат. Каква би била причината, която да ни накара да извършим преврат? Няма да има преврат. Ние вече си взехме поука от това, което се случи."

Управляващата хунта многократно обещаваше да възстанови гражданското управление, след като преди три години завзе властта от новоизбраното правителство, чрез военен преврат.

Някои от членовете на военното правителство твърдят, че изборите, планирани за края на 2017 г. ще бъдат отложени за 2018 г., за да бъдат приети, заложените в изборния закон необходими промени. Въпреки това правителственият говорител настоява, че те ще се състоят още тази година.

Тайланд

Напиши коментар:


Публикувай