1 061 1

Откриха нелегални мигранти, натъпкани в куфар и в тайници на автомобил

Един от мигрантите бил скрит в ниша под предното табло, а друг под задната седалка на автомобила

Откриха нелегални мигранти, натъпкани в куфар и в тайници на автомобил
Милена Трачева

Полицията в испанския град Сеута е задържала двама мароканци, които се опитали да внесат мигранти в Северния Африка анклав на Испания, съобщава Би Би Си.

Двамата мигрантите са били скрити в автомобил. Трети нелегален мигрант бе открит по-рано, натъпкан в куфар, съобщават от полицията.

Когато властите спрели колата на трафикантите за проверка във вторник те открили тримата нелегални мигранта в доста необичайни скривалища — единият бил натъпкан в специален тайник зад предното табло на колата, а друг се спотайвал под задната седалка. Мъжът и жената, за които се предполага, че са от Гвинея, са получили незабавна медицинска помощ, тъй като в скривалищата не е имало почти никакъв въздух, който да дишат.

Трети млад африканец, за когото се предполага, че идва от Габон, е бил намерен, натъпкан в куфар на 30 декември и отново мъжът се е нуждаел от спешна медицинска помощ. Той е бил в куфара на млада мароканка, която опитала да го внесе в Сеута, но митническите служители й нареди да отворят багажа си, който бил прилежно завързан за количка.

Инцидентите съвпадат с щурма на 6-метровата стена, която разделя Сеута от Мароко. По време на мигрантския опит за преодоляване на границата бяха ранени 50 марокански и 5 испански граничари. Повече от 1100 имигранти се втурнаха към оградата в неделя.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Милен
    Отговор
    1 22:48  02.01.17
    Мигранта бил ли е с очила?

Напиши коментар:


Публикувай