3 Януари, 2017 07:59 2 630 6

Тръмп към Северна Корея: Вашите ракети не могат да ни ударят

  • доналд тръмп-
  • северна корея-
  • ракети-
  • сащ-
  • ядрено оръжие

Новоизбраният американски президент разкритикува Китай

Тръмп към Северна Корея: Вашите ракети не могат да ни ударят - 1
Снимка: БТА/ AP

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп заяви, че ядрените ракети на Северна Корея не могат да достигнат американска територия.

В профила си в Туитър държавният глава написа: „Северна Корея обяви, че е в заключителен етап в разработването на ядрено оръжие, което може да достигне до САЩ. Това няма да се случи!“.

Не е ясно обаче какво има предвид Тръмп – дали междуконтиненталните балистични ракети на Пхенян нямат нужния обсег, или че американците ще противодействат на евентуална атака.

Новоизбраният американски президент разкритикува и Китай, заявявайки, че не оказва нужния натиск за решаване на ядрения проблем със Северна Корея.

Думите на Доналд Тръмп идват на фона на изказването на Ким Чен-ун, че Пхенян се е превърнал във военна сила, която не може да бъде докосната дори от най-силния враг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 4 Отговор
    Маце....а НЕ ги ПРЕДИЗВИКВАЙ АААААААААААА
  • 2 Нане

    2 4 Отговор
    Тоз се е помислил за всевишният. Точно такива необмислени изказвания,могат да породят напрежение и да предизвикат обтегнати отношения между страните в световен мащаб. Да не говорим и за нещо по лошо.
  • 3 Киро

    6 3 Отговор
    Северна Корея ще получи шамар с крак ми се струва.
  • 4 onq s konq

    0 6 Отговор
    Глупавия Тръмп май не се сеща,че Корея може и да е далеко от Щатите,но ракетите им могат да бъдат транспортирани и сглобени достатъчно близко до г.за му:)
  • 5 Димитри Макариченко

    4 4 Отговор
    Е те тоя ще излекува Корейци, Руснаци, Китайци и всякакъв друг плебс...
  • 6 Фигаро

    3 1 Отговор
    Оооо,э чичо Тръмп, за съжаление могат... Като нов внос втора употреба. И ние мислехме лъгани от ДРУГАРИТЕ на БКП мафията, че сме изпреварили "загниващият капитализъм", докато чакахме по 7-10 години някоя Лада или Москвич да ни дойде реда, понеже дори Волгите бяха си обсебени от мафията като нещо тузарско, но се оказа, че щом хорицата на чичо Дълес им смигнаха и нашите "велики ДЛугали" и лизачи моментално изнесоха капиталите, разбиха и ограбиха предприятията и си ни завряха в четвъртият свят. И ние не вярвахме, че ще караме Секънд Едишън коли, но се океаза факт...сега се радваме на помиите внасяни отвън - пълним гушите на застрахователи навързани на държавна софра и на автосервизи и вносители поради чести ремонти. така, че не подценявай корейците - те са способни трима човека да спят в багажник на среден седан такси! вероятно имат ракети, което не ни топли, защото запука лис е ще я духаме и ние дето изобщо не искаме войни. Но пък войнолюбците не можеш ги спря - те все войни и стрелби сънуват. Аз съм фен на музиката, а това автоматично изключва войните...не може да пееш и да те3 стрелят или да стреляш...