828 0

Берлинският атентатор е имал 1000 евро в себе си

Тунизиецът беше убит в италианския град Милано

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Анис Амри, който прегази 12 души на коледен базар в германската столица Берлин, е носил 1000 евро в себе си, когато е бил застрелян, съобщи агенция АНСА.

24-годишният тунизиец извърши терористичното нападение през месец декември, а няколко дни след него бе убит от полицаи в северния италиански град Милано.

Италианските власти се опитват да установят по серийните номера на банкнотите от кои банкомати са били изтеглени парите и дали Амри е получил логистична подкрепа.

След атентата стана ясно, че тунизиецът е пристигнал в Германия през месец юли 2015 година. Молбата му за убежище е била отхвърлена, но той не е бил депортиран – въпреки че преди това е лежал в италиански затвор.

Според „Ла Стампа“ атентаторът е отишъл в Италия от град Шамбери, намиращ се в югоизточната част на Франция. След това е престоял три часа в Торино – сърцето на провинция Пиемонт и моторът на индустриално развитата Северна Италия.

От Торино Анис Амри тръгва към Милано. Силите за сигурност предполагат, че през цялото време тунизиецът е бил сам. Властите в Торино прегледаха охранителните камери в града. В Милано пристига час след полунощ, след което се насочва към Сесто Сан Джовани, където е убит.

Италия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай