Last news in Fakti

3 Януари, 2017 14:33 1 160 0

Берлинският атентатор е имал 1000 евро в себе си

  • анис амри-
  • берлин-
  • италия-
  • милано-
  • атентатор-
  • евро-
  • банкноти

Тунизиецът беше убит в италианския град Милано

Берлинският атентатор е имал 1000 евро в себе си - 1
Снимка: БТА/ AP

Анис Амри, който прегази 12 души на коледен базар в германската столица Берлин, е носил 1000 евро в себе си, когато е бил застрелян, съобщи агенция АНСА.

24-годишният тунизиец извърши терористичното нападение през месец декември, а няколко дни след него бе убит от полицаи в северния италиански град Милано.

Италианските власти се опитват да установят по серийните номера на банкнотите от кои банкомати са били изтеглени парите и дали Амри е получил логистична подкрепа.

След атентата стана ясно, че тунизиецът е пристигнал в Германия през месец юли 2015 година. Молбата му за убежище е била отхвърлена, но той не е бил депортиран – въпреки че преди това е лежал в италиански затвор.

Според „Ла Стампа“ атентаторът е отишъл в Италия от град Шамбери, намиращ се в югоизточната част на Франция. След това е престоял три часа в Торино – сърцето на провинция Пиемонт и моторът на индустриално развитата Северна Италия.

От Торино Анис Амри тръгва към Милано. Силите за сигурност предполагат, че през цялото време тунизиецът е бил сам. Властите в Торино прегледаха охранителните камери в града. В Милано пристига час след полунощ, след което се насочва към Сесто Сан Джовани, където е убит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: