1 831 0

"Атентаторът" от Истанбул: Нямам нищо общо

Яхе Машрапов от Киргизстан даде интервю за изданието Turmush

Снимка: TRT
Снимка: TRT
Анатоли Стайков

Киргизстанецът Яхе Машрапов, когото турските власти идентифицираха като атентатора, убил 39 души в новогодишната нощ в Истанбул, напълно отрече участието си в кървата баня край Босфора.

Машрапов даде специално интервю пред изданието Turmush, в което твърди, че няма нищо общо с касапницата в клуб "Рейна". По думите му той е дошъл в Турция на 1 януари, но часове, след терористичната атака в Истанбул. Целта на пътуването ми беше търговска сделка, твърди мъжът.

След успешното приклчване на сделката той се качил на автобул, придвижил се до летището в Истанбул и се качил на самолета на Бишкек. "Обясниха ми, че малко приличам на снимката на атентатора, но после ми се извиниха и ме настаниха в самолета", разказва Машрапов.

Киргизстанецът споделя още, че няма представа как снимката от паспорта му е попаднала в интернет. "От пет години търгувам на турския пазар и често летя до Истанбул", казва още Машрапов.

Турската телевизия „ТРТ свят“ разпространи днес снимка на паспорта на 28-годишния Машрапов от Киргизстан. Според медията именно той е стрелял в първите часове на новата година в нощния клуб.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай