Last news in Fakti

3 Януари, 2017 18:00 4 599 9

Китайски самолетоносач показа бойна мощ (Видео)

  • самолетоносач-
  • южнокитайско море

Пекин проведе в оспорваното Южнокитайско море първите си военни учения с участието на единствения си самолетоносач, предаде ДПА, като се позова на китайското министерство на отбраната.

Няколко изтребителя Джей-15 извършиха тестови излитания и приземявания от самолетоносача "Ляонин". В маневрите участваха и други военни кораби.

Ученията бяха проведени няколко дни след като "Ляонин" и съпътстващите го плавателни съдове преминаха близо до Тайван и група острови, за които имат претенции Китай и Япония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    4 8 Отговор
    Руснаците 15 години се мъчиха да направят катапулт за изстрелване и не можаха, провалиха се и се отказаха. Гледам китайците и те не са съчинили катапулт, а при невъзможност да копират, им остава само и единствено да съчинят. Това твърде го не могат. Излитат и те допотопно от трамплин, като на Адм. Кузнецов.
    Най-новият клас американски самолетоносачи"Форд" вече плава, носи 100 самолета и на минута изстрелва 5 бройки с електромагнитни катапулти. Братският китайски и руски народи са три класи под американците. Ама да са живи и здрави !
    А ние къде сме, питам аз и отговор не искам.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 коко

    1 0 Отговор
    Китайците си трайкат, трайкат и събират парички! Като съберат достатъчно, започват да се въоръжават, като се въоръжат до зъби с най-новите технологии - започват да си показват зъбите! Те са основна заплаха за света според мен - заплаха в сянка! Американците ги оставиха доста време необезпокоявани и сега след някоя и друга година ще им сърбаме попарата!
  • 3 раптор

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    То тва е руски самолетоносач, така или иначе. Китайци митайци... Нарича се Варяг и за разлика от атомните самолетоносачи на САЩ, той е способен сам да се отбранява със своите 24 п-700 гранит. Като американските самолетоносачи няма никой друг! Но руския е веднага след тях! Русия не е морска държава - нормално! Иначе сме най-печените, най-умните, най-добрите и естествено най-готините, а другите сте мишки, предатели, експлоататори, поробители, страхливци... изобщо всеки който не е руснак е 18 класи под нас! Освен аверите ни. Те са само 5
  • 4 Капитан Харо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Руснаците не са се и опитвали да правят парен катапулт,като при американските самолетоносачи. Парните катапулти създават проблеми в студените северни ширини. А руските морета са студени и северни. А и руснаците нямат амбиции ,да кръстосват други моретата и да нападат малки суверенни държави.Ползван е английският опит,в построяването на самолетоносача.Има и още нещо което не се знае. Самолетоносачите са строени в днешна Украйна,на излаз на Черно Море. И Черно Море ,като затворено море ,ползва конвенция между държавите и Босфора ,за такива кораби ,да не преминават през Протока. Руснаците се изхитряват ,и го строят ,като АВИОНОСЕН КРАЙЦЕР ,а не като самолетоносач. По този начин .избягват конвенцията , и даже и за това му слагат двигатели на мазут,след като дори и на ледоразбивачите си слагат атомни двигатели. Имат този продаден на Китай , и на Индия- Вихрамадиня. А това на борда са копия на СУ. Сега строят истински огромен самолетоносач, и след няколко години,ще се види ,какво има и какво носи на борда.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Д'Мин

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Капитан Харо":

    Нещо смислено!
  • 6 стратокастър

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Капитан Харо":

    Парните катапулти са вече демоде .Те са на въоръжение в по стория клас самолетоносачи "нимиц" . В момента САЩ имат програма за десет самолетоносача от клас "форд" които ползват елекгромагнитни катапулти които позволяват излитане на самолети от борда с пълно бойно снаражение и достатъчно гориво на всеки 45 секунди.

    Първия такъв самолетоносач вече е готов !Следващите три са в различна фаза на готовност!

    Този китайския ,индийският и "адмирал Кузнецов " са много стара украйнска разработка. Катапултното излитане просто не позволява самолетите да качват достатъчно "полезен" товар и гориво. а дизеловите двигатели не дават възможност за по дълъг автономен ход на авиеносеца ! Видя си че за един не особено голям преход ,адмирала трябваше да спира да зарежда.....! Освен това броя на самолетите които имат на борда си / в най-добрия случай 15-20/ не им позволява да осъществят въздушно превъзходство ! За сравнение американските самолетоносачи могат да имат 100 самолета на борда и в хангарите и да се движат автономно -без презареждане 4-8 години!


    Има данни че руснаците правят в момента самолетоносач но за сега параметрите не са известни! Не трябва да се забравя и цената на едно такова съоражение ! Последния американски самолетоносач струва около 13 милиарда $ при военен бюджет на страната от600 милярда . Руснаците имат военен бюджет 48-50 милярда което ги ограничава но има и нещо друго ,те развиват товече ракетната техника!

    Коментиран от #7

  • 7 раптор

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "стратокастър":

    Да и тия самолетоносачи са да се бият срещу беднячета и племена... Срещу руския флот са като кошница със златни яйца. Руските подводници закусват самолетоносачи.

    Коментиран от #8

  • 8 стратокастър

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "раптор":

    Руските подводници могат да поразяват цели на 625 километра най вече с ракетите "гранит" но проблемите са два пред тях . Първият е че US самолетоносачи ги откриват на разстояние от 800 километра и без изненада попаденията са не възможни! Втория проблем е че след изстрелването на ракетите управлението им трябва да се поеме от самолети но това е доста трудна задача тъй като американците са на светлинни години напред в електронното заглушаване!

    Знаеш че имам добро отношение към теб и за това ти отговарям , иначе въобще не си давам зор да влизам в диалог!
  • 9 Фон Дьо

    0 0 Отговор
    Много си изостанал с материала Хамериканска Подлого- Руските подводници имат междуконтинентални балистични ракети тип Калибър и Булава,с далекобойност от 6000-8000 и над 12500 км....а можеше да си направиш труда да го прочетеш някъде(това са данни на самите Кравари),всяка от които има 10 и повече ядрени глави...Мушморок...Едно е да се навеждаш да ближеш задници,друго е да отстояваш своя позиция...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания