Last news in Fakti

8 Януари, 2017 07:59 58 761 16

Гигантски мистериозен обект лежи под Антарктида

  • обект-
  • антарктида-
  • астероид-
  • мистерия-
  • нло

Учените смятат, че това е астероидът-убиец, предизвикал Масовото измиране Перм-Триас преди 241 милиона години

Гигантски мистериозен обект лежи под Антарктида - 1
Снимки: Secure Team 10, Youtube

Антарктида продължава да е едно най-загадъчните места на нашата планета. Изследванията на учени сочат, че под дълбоките ледове на Антарктида лежи мистериозен обект, който може да преобърне всеобщите представи за историята на Земята, пише сайтът "БоингБоинг".

Още през 2006 година експертен екип от Държавният университет в Охайо забелязват „гравитационна аномалия“ под ледовете на Антарктида, използвайки телескопа „GRACE” на НАСА. Тя се намира в областта „Земя Уилкс“ и е разпростряна върху територия с диаметър от около 500 километра, на дълбочина от над 800 метра.

Според изследователите въпросната „гравитационна аномалия“ може да се окаже и огромен паднал астероид, два пъти по-голям от този, образувал кратера Чиксулуб на полуостров Юкатан в Мексико, изтребил динозаврите преди около 65 милиона години.

Ако подобно твърдение се окаже вярно, това може да е астероидът-убиец, предизвикал Масовото измиране Перм-Триас. Това събитие отпреди 241 милиона години, наричано още Голямото измиране, бележи границата между геоложките периоди Перм и Триас, когато изчезват над 96% от морските видове и 70% от сухоземните гръбначни.

"До ден-днешен учените не знаят как да разберат със сигурност какво точно е заровено под дебелата ледникова покривка. Континентът е обвит в мистерия от милиони години", се разказва във видео, качено от търсачите на НЛО доказателства на Земята - Secure Team 10.

Покрай тези теории, в Интернет нямаше как да не се пръкнат и редица конспиративни мнения, че мистериозният обект може да е НЛО база или портал към подземен свят. Във видеото на Secure Team 10 се споменава и налудничавата идея, че обектът е създаден като секретна нацистка база на Антарктида, пригодена за изстрелване и кацане на НЛО.

“В последно време се трупат все повече доказателства, че на голяма височина съществуват входове в склонове на планини, които са с формата на НЛО. Може ли да се влезе в подобни входове?", се чудят ловците на мистерии от видеото.

Secure Team 10 не изключва и друг вариант. Според него военноморският флот на САЩ е провел мисия на Антарктида, търсейки отговори на мистериите. Тя била наименувана "Операция Висок Скок" и според теориите на конспирацията основната цел е била да се търси вход към тайнствения свят, скрит под земята.

Въпреки всички тези "приятни за ухото" небивалици, учените са единодушни в твърдението си, че мистериозният обект и "гравитационната аномалия" са се появили вследствие на тежък сблъсък с астероид.

"Кратерът в "Земя Уилкс" е много по-голям от този, предизвикал изчезването на динозаврите и най-вероятно е породил още по-мащабна катастрофа", коментира професорът по геоложки науки от държавния университет в Охайо - Ралф фон Фрезе.

"Подобен апокалиптичен сблъсък е предизвикал високо корозивна среда, много трудна за преживяване от живи същества. Логиката ни води към мнението, че животът на Земята преди 241 милиона години е бил заличен именно по този начин", допълва Фрезе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    36 3 Отговор
    Може би са ТЕ!!!

    Коментиран от #6, #13

  • 2 С ТРИТЕ ОЧИ И ДВАТА Х

    30 11 Отговор
    КАКЪВ АСТЕРОИД ТОВА Е КОРАБА МИ !!!

    Коментиран от #4

  • 3 Патето Яки

    48 19 Отговор
    Разкрили са базата на другаря Путин където е скрил хакерите си дълбоко под леда. Вижда се как неговите атомни подводници и летящи чинии превозват за хакерите водка и сельодка.
  • 4 Патето Яки

    23 10 Отговор

    До коментар #2 от "С ТРИТЕ ОЧИ И ДВАТА Х":

    Това дълбоко под ледовете където ще ти замръзнат и двата х.
  • 5 фен

    69 14 Отговор
    Обама и Путин били в един хотел Путин му предложил да пиинат водка На сутринта Обама се оплакал на своите хора А бе от тая руска водка нещо ме боли г.за
  • 6 Алф

    52 10 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    Истината е, доста древна...това е кораба на пра-пра-пра-...дядо. тате му каза да дойде да ни вземе, че тук е много страшно... Там беше Бълхария. И имаше депутати, министри, президенти чехли и всякакви бюрократи и номенклатури на кокал. Каза тате на дядо, да не минава оттам, но дядо мина с кораба и???...някой му открадна двигателя. Както летеше и го нема? после му сложиха такса зелена зона задето паркира там да плаща на Лапачите. дядо изцъкли очи и хукна към кораба да емигрира, но?...и вторият двигател го нямаше... Тогава дядо се обади на Мелмък и каза - не минавайте от там - тия първо лапат после мислят...! И се скри в пещера нейде на Андите. А кораба заседна и не мрпъдна хиляди ходини затрупан от снега. Сега хората се чудят какво е? Ами резултата от БЮРОКРАЦИЯТА - това са ТЕ - навред, и алчни ненаситни ЛАПАЧИТЕ! Разбра ли?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Ганчо

    10 8 Отговор
    Абе ей,това е "Другата България" бре,т.е изгубената България,трябва да си я искаме на всяка цена,тя си е наша,от там сме тръгнали,пълно е със съкровища и за пореден път доказва колко сме велики и че от нас е тръгнал светът!
  • 9 Transformers

    16 1 Отговор
    Tova e Megatron :D :D :D
  • 10 НОВА ШВАБИЯ

    35 4 Отговор
    Американска експедиция проведена под ръководството на ген. Ричард Бърд през 1947 година тръгнала да изследва Антарктида и по- специално земя на ,, Кралица Мод” където има съмнения за оцеляла немска свръхсекретна база под името ,,НОВА ШВАБИЯ” е прекратена изведнъж ... странни обекти излизащи с невероятна скорост изпод водата и движещи се против всякакви физични закони размазват военните кораби и самолети както и подводници ... ! Генерал Бърд се прибира потресен .Дава обяснения пред конгреса . Случаят е дълбоко засекретен !!! Едва в последните години започнаха да излизат наяве някои изказвания и факти на генерала !!! КГБ провеждат свое разследване на случая . Не се намесват . Има руски документален филм в няколко части по доклади и разследване на руското военно разузнаване ! Много са нещата които умишлено се крият от хората . Колкото по - малко знаем толкова сме по - лесни за манипулиране и управление за сметка на една световна богаташка клика !!!

    Коментиран от #14, #16

  • 11 месара

    16 3 Отговор
    това е стара македония бе, ако не ми вярвате, попитайте.......
  • 12 Алабуга

    5 1 Отговор
    Това е на Путин жълтото пате за ваната!!!!!
  • 13 куку руку ку

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    А може би е само ТО...
  • 14 Преминаващ

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "НОВА ШВАБИЯ":

    "Ако се опиташ да отвориш очите на хората, ще ти затворят устата ... ! " (Езоп)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Трошача

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "НОВА ШВАБИЯ":

    Абсолютно подкрепям !!! Към днешна дата там властват наследниците на Нова Швабия немска секретна изключително високо развита в технологично и всякакво отношение база изпълнена в края на втората световна война с най - доброто като учени и др. лично подбирани от Хитлер мъже жени деца ! Нивото в момента е трудно за възприемане за обикновения човешки разум !!!