1 189 1

Объркани тела на жертви от смоленската трагедия

Официалните резултати от генетични изследвания на жертвите на катастрофата трябва да бъдат представени скоро

Анатоли Стайков

Телата на някои от жертвите на самолетната катастрофа край руския град Смоленск на 10 април 2010 г. са били сменени, съобщава Полското национално радио.

Предварителните проучвания показват, че останките, ексхумирани в последните дни na 2016 г. от гроба на заместник-държавния секретар в кабинета на президента Лех Качински – Мариуш Ханджлик не са негови.

Те принадлежат вероятно на бившия президент на Полския олимпийски комитет Пьотр Нуровски. Това съобщава информационната агенция ПАП, цитирана от Полското национално радио.

В началото на декември, след ексхумация на тялото от гробницата на Пьотр Нуровски, беше установено, че там е бил погребан, според неофициална информация - Мариуш Ханджлик. В резултат на това, прокуратурата реши през декември миналата година да ексхумира останките, погребани в гроба на Ханджлик.

"Извършва се компютърна томография на взети проби за тестване. Резултатите от генетичните изследвания трябва да бъдат известни скоро. Въпреки това, има индикации, че телата са били сменени“, твърди източникът на агенцията.

Официалните резултати от генетични изследвания на жертвите на катастрофата край Смоленск трябва да бъдат представени в следващите дни.

В катастрофата на 10 април 2010 г. загинаха президентът на Полша Лех Качински и съпругата му, видни местни политици, военни и общественици, както и членовете на екипажа.

Въпреки че повечето поляци смятат, че причините за трагедията не са напълно изяснени, мнозинството вярва, че катастрофата е резултат от инцидент. Предишните разследвания изключиха вероятността за експлозия на борда.

Полша


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • вероятността
    Отговор
    1 22:41  04.01.17
    Натъпкали са кокалите с лопатата и сега се сетили?! Самите те са постъпили небрежно с останките на президента си! Подозирам, че руските хакери са повлияи на изследванията, а нищо чудно да открият и следи от зъбите на Путин, който е разкъсвал оцелелите и нарочно им е сменял крайниците... Колко позор може да поемат за безхаберието си щом пускат подобна информация в медиите?! Сега чакаме и запис с показанията на екстрасенси, които са направили връзка със загиналите и ги питат кое , къде трябва да бъде!

Напиши коментар:


Публикувай