583 0

Арестуваха още един заподозрян за атентата в Берлин

Мъжът е вечерял с Анис Амри в нощта преди нападението над коледен базар в германската столица

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Полицията в Берлин е задържала тунизиец, заподозрян, че е вечерял с Анис Амри в нощта преди атентата в Берлин, когато тежкотоварен камион се вряза в тълпа пешеходци на коледен базар, съобщи Би Би Си.

Следователите смятат, че 26-годишният Билел А., когото за задържали днес, е участвал в планирането на нападението или поне е знаел за него.

Полицията съобщи, че мъжът е арестуван по подозрение в измама, тъй като за момента не разполагат с достатъчно доказателства срещу него, за да го обявят за съучастник на Амри.

Говорителката на федералната прокуратура Фрауке Кьолер заяви пред репортери в сряда, че заподозреният и Амри са се познавали от края на 2015 г. По думите ѝ двамата са се срещнали в ресторант, вечерта преди нападението и са провели "много напрегнат разговор".

Полицията вече е претърсила дома на заподозрения и от там са били иззети комуникационни устройства, които в момента се анализират, допълни тя.

Предполага се, че мъжът е използвал най-малко 2 фалшиви имена, в няколко германски града, между април и ноември 2015 г.

Бившият съквартирант на Амри също е разследван като потенциален свидетел. Амри е направил два опита да се свърже с него в нощта на атентата (19 декември), въпреки че не е ясно дали са говорили или не.

Германия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай