5 Януари, 2017 14:42 1 732 0

Колко трябва да плати бежанец за фалшив паспорт?

  • бежанци-
  • великобритания-
  • паспорт-
  • цена-
  • фалшив-
  • трафик
Колко трябва да плати бежанец за фалшив паспорт? - 1
Снимка: БТА/ AP

Трафикът на хора в Европа се е превърнал в бизнес за милиони. „Сън“ изчисли, че днес много по-евтино един мигрант може да влезе на британска територия, в сравнение с предишни години.

Цената на фалшив паспорт е близо 300 паунда. В някои случаи документите се ползват повече от един път.

Френски следовател сподели пред изданието, че бизнесът с паспорти е прост, но ефективен начин да бъдат измамени граничните служби.

По думите му това е възможно, защото граничарите на Острова не са на високо ниво. „Това е огромен бизнес“, казва източникът.

Има сведения, че някои терористи са проникнали в Европа именно по този начин – с фалшива самоличност. Измамниците снимат с телефон лицето на мигранта и го поставят на паспорта с данните на местен, който буквално ги е „продал“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: