Last news in Fakti

5 Януари, 2017 19:25 1 166 6

Меркел и съюзници с идея за гъвкав прием на бежанци 

  • меркел-
  • бежанци-
  • мигранти

Целта на компромисното предложение е да бъде сложен край на спора между ХДС и ХСС за имиграцията

Меркел и съюзници с идея за гъвкав прием на бежанци  - 1
Снимка: БТА/АР

Християндемократическият съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела Меркел и традиционният му баварски съюзник, Християнсоциалният съюз (ХСС), лансираха днес идеята за гъвкава цел за прием на кандидати за убежище всяка година, предаде ДПА.

Целта на компромисното предложение е да бъде сложен край на спора между ХДС и ХСС за имиграцията. То взима предвид безпокойствата и на двете сестрински партии, че техните разногласия ще навредят на представянето им на избори.

Канцлерът Меркел, която е и лидер на ХДС, отхвърля идеята за годишен таван на приема на бежанци в Германия. ХСС е твърдо против даването на убежище на повече от 200 000 човека годишно, като председателят на партията Хорст Зеехофер предупреди, че коалирането между двете формации след парламентарните избори през септември не може да бъде смятано за даденост.

Депутати от ХДС и ХСС представиха днес компромисното предложение в писмо до Меркел и Зеехофер. То не съдържа конкретни числа, като призовава за поставяне на цел всяка година в зависимост от хуманитарната ситуация в света и възможността на Германия да приема бежанци.
Традиционните съюзници се опитват да преодолеят разногласията помежду си в момент, когато антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" (АГ) им отнема избиратели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъжкар

    8 0 Отговор
    Тия нормални ли са ва 200 000 годишно че те след 10 години ще наброяват 5 000 000.Германия ще се напълни с м.... ли и всякаква измет.
  • 2 Лупи

    8 0 Отговор
    Одобрявам бабо Шмиргел и аз мисля точно, като теб! Никакъв таван за новите германци, приемайте де що има маймуна по света, даже елате си ги оберете от Харманли с лимузини, за всяка тарамбука по един майбах пратете. В краен случай може да ви ги опаковаме и да ви ги изпратим с 1-2 влакови композиции. Всички мюсюлмани бегом към спалнята на баба Шмиргел!
  • 3 VMORO

    1 1 Отговор
    Ганьо, стига си давал акъл и се ревал на чужд гроб! Под подобна всяка статия - безброй коментари... Оправихме си кочината, наред е Германия. После може и Франция. Кочини оправяме в несвяст. Стига да са чужди. Проблеми решаваме всякакви - при същото условие. Теоретици сме най-силни. На практика обаче никакви ни няма. Избягаха ни децата...
    Подкрепям Лупи. Нашите латино-българи и разните нови модели пришълци ги подаряваме. Халал да са им.
  • 4 меркелизъм

    8 0 Отговор
    Откачени толерасти! Напълнихте Европа с измет и терористи! Дано обикновените немци разберат, какво сте им приготвили занаред и ви спрат на изборите, защото в противен случай до няколко години, ще слушаме само воя на джамиите?
  • 5 какакака

    2 1 Отговор
    Това е план Ран - АД за Европа :)!
    Чудя се къде да емигрирам дали в Америка - или в Австралия?
    Тука след години, ще стане страшно.... вече се вижда с просто око разпределението на порциите!
  • 6 шшш

    2 0 Отговор
    "че техните разногласия ще навредят на представянето им на избори" Така е всичко е власт и лапачка ...дори и да сринат Европа ,само и само да управляват..
Новини по държави: