Last news in Fakti

6 Януари, 2017 12:03 3 350 28

Русия изтегля военна сила от Сирия (ВИДЕО)

  • адмирал кузнецов

Първи към дома поема самолетоносачът "Адмирал Кузнецов"

Русия изтегля военна сила от Сирия (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Руското министерство на отбраната започна да намалява войсковата си групировка в Сирия. От зоната на конфликта ще се изтеглят първо корабите в състава на групата, изпратена от Северния флот на Русия, начело със самолетоносача "Адмирал Кузнецов".

Новината съобщи началникът на руския Генщаб армейски генерал Валерий Герасимов, цитиран от ТАСС. Министерството действа въз основа на решение на върховния главнокомандващ - президента на Русия Владимир Путин, посочи военачалникът.

Герасимов напомни, че от 30 декември в цяла Сирия влезе в сила примирие, което обаче не засяга международните терористични групировки "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра", известна днес като "Фатах аш Шам".

Военноморската групировка начело с "Адмирал Кузнецов" започва днес да се готви за преход от Средиземно море в основната си база Североморск, уточни началникът на Генщаба.

За два месеца участие в бойните действия летците от морската авиация, базирана на самолетоносача "Адмирал Кузнецов", изпълниха 420 бойни полета, включително 117 нощни, и унищожиха 1252 обекта на терористите. Задачите на корабната група са изпълнени; тя е готова за по-нататъшни действия, заяви командващият войсковата групировка на Русия в Сирия генерал-полковник Андрей Картаполов.

В състава на групата влизат единственият руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов", тежкият атомен ракетен крайцер "Петър Велики", големите кораби за борба с подводници "Североморск" и "Вицеадмирал Кулаков" и четири кораба за поддръжка.

През времето, прекарано край бреговете на Сирия - от 8 ноември м. г., корабите от групата установиха тясно взаимодействие с авиационната групировка на Русия в тази страна и с бреговите ракетни комплекси "Бастион". Съвместно с разположените в Сирия сили и средства на руските Въздушнокосмически сили "въз основа на модерни комплекси С-300 и С-400 е създадена единна система за противовъздушна отбрана, която гарантира сигурно прикриване на обекти както на сушата, така и в морето", увери Картаполов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    12 22 Отговор
    Скейборда ще го карат на основен ремонт
  • 2 Реалата

    12 23 Отговор
    "Адмиралът" дали ще му стигнат въглищата, за да стигне до дома? Притеснен съм!

    Коментиран от #7

  • 3 Пеньо

    10 22 Отговор
    Съвсем очакван и разумен ход. Самолетотрошача не става за воюване.
  • 4 релито е такова

    21 5 Отговор
    Тежката артилерия си свърши работата--Алепо е изчистен от брадатите главорези...--сега са достатъчни и само самолетите от базата им в Сирия

    Коментиран от #13

  • 5 kcaniba

    17 6 Отговор
    Русия изпълни стратегическите си задачи в Сирия, даже с единственният си самолетотрошач да 2 месеца!!!
    САЩ с десетките си ултраводерни самолетоносачи, стелтове и раптори - 1 война спечелена нямат!!!
    За период правление Буш- Банана , създадоха редица неконтролируеми цезкрайни войни в Бризкият Изток, замразена война в Югославия и напълниха Европа с чалми и главорези!!!
    Смешно , ако не хиляди трупове...

    Коментиран от #10

  • 6 факти

    18 6 Отговор
    Руснаците показаха че ако искаш дори с по малко пари и ресурси може да постигнеш победа.Американците милиарди изсипаха години наред и резултата не е особено добър.
  • 7 С извинение

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Реалата":

    Ти се надявай по-скоро да се спасят на някъде т. нар ни президент, външен и военен министри, защото ако се позадържат още някой месец, току виж това с въглищата се яви в Черно море и тогава.... жална ни майка на всички "натовци", с все модерните ни въоръжения и армии!!! Тук считам за коректно да обявя, че по принцип не подкрепям политиката на ББ, но в тази (перченето пред Русия) насока той прояви държавническо мислене и далновидност.

    Коментиран от #27

  • 8 АРИАН

    5 14 Отговор
    До "kcaniba": ако сте следили инфото от войната, ще забележите, яе руснаците изсипват ракети върху цялата територия, без значение има ли цивилни в нея. Целта е да избягат или измрат всички, те да влязат и да кажат ето на, победихме - Асадчо, сине на Асад Хфез Асад), заповядай! Какво пише по-горе! ПРИМИРИЕТО НЕ ВАЖИ ЗА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА И ЗА ВСИЧКИ ИСЛЯМИСТИ - ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ! Така чя, Русия отиде да изтрепе малко народ, както винаги се интересува ОТ ТЕРИТОРИЯТА И ЦЕЛИТЕ НА СВОЯТА ВЪРХУШКА, а не от хората! Американците воюват (и правят грешки, които обаче сами си съобщават и се извиняват!) и гледат да не целят болници, училища и т.н. зад които често се крият терористи. Това изисква друга тактика и време. ОБАМА Е СЛАБ ПРЕЗИДЕНТ, ЗАЩОТО ИЗТЕГЛИ ВОЙСКИТЕ ОТ ИРАК. И ЕСТЕСТВЕНО ТАМ СЕ НАСТАНИ ДАЕШ, СЪСЪТАВЕНА ОТ БИВШИ САДДАМОВИ ПОЛКОВНИЦИ. Затова успява във военно оъношение исл. държава досега, не заради идеологията. Бивши военни, обучавани и подпомагани нпреди 25-30 години от всякаква съветска агентура, вкл'чително и наша. Продавахме оръжие и наркотици, вербувахме терористи (пак по поръчка на рашките-комунисти). Хотел Кемпински беше рай за арабески, на които ДС набутваше елитни проститутки (някои от които по-късно представляваха даже парите на фамилията Живкови - Лора Виденлиева- Грашнова е кадъе на ДС за х-л Кемпински "по арабското направление"; и печалбите от тези тайни сделки с наркотици и оръжие, ама платени с парите на всички българи отидоха 5-10 години по

    Коментиран от #9, #11, #16

  • 9 Kcaniba

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "АРИАН":

    Бих искал да кажа. че пилците се броят есента!
    Бит Информацията е досто относителна мерна единица!
    Сега можем терабайти ибформация да изсипем по въпросът!
    1. Напълно отговарящи на твърденията ви!!!
    2. Напълно отричащи и опровергаващи твърденията ви!!!
    Всичко е демагогия, а резултатът за победата на руската коолици в Сирия е налице!!!!
    Пример за инфорацията!!

    Представител на САЩ в ООН, размаха едно бурканче с жълтиникава прахова субстанция, ООН
    повярва на тази ИНФОРМАЦИЯ, американската коалиция удари Ирак, убиха възпитаникът си Садам Хусейн.. в резултат -победи демокрацията, хаоса, ИДИЛ и всичко случващото днес в Сирия и навред е прякото следствие, на тези действия на САЩ,по отношение на един "ядрен" диктатор!!
    После се оказа, че нямалко атомни оръжи и всичко това е ОГРОМЕН ФЕЙК!!
    Та за каква инфорация ми глаголите, драги????

    Коментиран от #14

  • 10 стоян георгиев

    4 13 Отговор

    До коментар #5 от "kcaniba":

    кви задачи е изпълнила русия?изтрепа маса цивилни ,а пропусна терористие в нови зони и като свърши парите си тръгва зарязваики разрушенията и неразборията дето оставя след себе си.ни даеш са унищожени, ни ал каида и както и преди съм казвал тва ще се наложи да го правят пак сащ и европа.дано поне примирието издържи та да спре тaзи касапница,но много се съмнявам .в момента руснаци и асадисти продължават да атакуват анклавите на опозицията около дамаск и хама ,което нагнетява напрежение и тръгнат ли си руснаците ще има нова офанзива на бунтовниците .освен това за да има траен мир асад трябва да си ходи ,а също така да се извадят ал каида от опозицията и също да се неутрализират,но за тези процеси не виждам да се прави нещо сериозно.нека видим кво ще стане след идването на тръмп,но определено няма как да станат чудеса,а и за да се възстанови сирия ще трябват огромни пари ,те могат да дойдат от ес,сащ или арабските шеихове ,но нито един от изброените не би инвестирал в сирия с асад начело .

    Коментиран от #12, #19

  • 11 Пеньо

    4 14 Отговор

    До коментар #8 от "АРИАН":

    Браво! Точен коментар!
  • 12 на Деса шушито

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Виждаме ги инвестициите в Афганистан и Ирак!

    Коментиран от #17

  • 13 стоян георгиев

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "релито е такова":

    свърши си да,алепо или източната му част не е изчистена от главорезите ,а от хора въобще.сега тма е призрачен град от руини.иначе брадатковците се преместиха и с помоща на русия в нови зони съвсем необезпокоявани.реално сирииската опозиция загуби под 1000 човека по руски данни в цялата тази патаклама за алепо,а асад и хизбула доста повече.русия пък ижарчи маса пара за това,загиналите и прогонените от алепо са поне 200 хиляди,като тези дето са в зоната на асад няма данни за тях ,демек не се знае ква е съдбата им към момента.
  • 14 Румен

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Имаш ли поне едно доказателство, че Саддам Хюсейн е америкканки възпитаник, или просто си плещиш за разтуха?

    Коментиран от #15

  • 15 РашнХакер

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Румен":

    Наш възпитаник е!!!
    ТцТцТцТцТцТцТцТц
    (доказателствата са в харда на кандидатПрезидентката)
  • 16 РашнХакер

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "АРИАН":

    Рсаполагаме с информация,че ние избрахме 45 - ят президент на ЮС.
    Информацията за хакерските атаки над щабът на кандиндат президенката също са верни!!
    И за напред, една ъъничка инфорация... ако сте се оакал, напълно вероятно, да са ва хакнали!!!
  • 17 стоян георгиев

    2 9 Отговор

    До коментар #12 от "на Деса шушито":

    хубаво е че ги виждаш.лесно е да видиш в ирак американските инвестиции особено ако им видиш армията ,как е екипирана ,организирана и т.н. може да я сравниш със сирииската за да видиш разликите,същото е и афганистан,където сащ инвестираха и продължават c огромни суми в инфраструктура и образование както и в армията на страната и вече местните се справят сами в 90% от ситуациите с талибаните.

    Коментиран от #20

  • 18 Истината

    12 2 Отговор
    "стоян георгиев", като те гледам как пишеш,ми става ясно и как мислиш. Но за да мислиш трябва собствен акъл,а не да тиражираш СОРОСНИ новини. Не ги мисли Руснаците,те знаят какво правят. Ако си толкова "обективен" дай обяснение за всичи "оранжеви революции","арабски пролети" за всички 74 регионални конфликта които предизвикаха САЩ и съсипаха цели държави? Или злобата ти не ти позволява да виждаш истината?

    Коментиран от #22

  • 19 Трол

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Ах милото ТО! Досега тръбеше как от няколко (шест) източни района на Алепо с бунтовниците се изнасят стотици хиляди мирно население. Сега, руснаците ги изтрепали едва ли не до крак. Последно? Изтребени ли са от руснаците, или не са ги умерили? Ама може, щото те привържениците на бунтовниците са милиони, даже милиарди, дори...хиляди!

    Коментиран от #23

  • 20 на Деса шушито

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Достатъчно е да се разгледаш в Ю-тубето, два изстрела от противотанкова пушка по блокпост на иракската армия и дузина смели и по американски екипирани военни- в конски тръс през полето! Смях, смехурко! И това става край Мосул, ти още ли не си го освободила?

    Коментиран от #24

  • 21 Мдаааа

    2 6 Отговор
    Приличами на завръщане от афганистан 2 . Абсолютно същата работа. Да се надявам че са прибрали и Асатчо ,че зле му се пише там.
  • 22 стоян георгиев

    2 9 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    аз съм напълно обективен .затова няма как да ми опонирате.аз русия не е мисля ,но не искам те да се месят във вътрешните ни работи щото са много вредни за нас.трябва да ги държим далеч щото носят само беди и мизерия.нека се поучим от румънците те парираха руското влияние в страната и ни изпревариха като спрели!за революциите мога да ти кажа че колкото и да са силни сащ не ги организират те,а само ги подкрепят и то определени сили в тези революции дето изповядват ценности адекватни с тези на америка .затова често американската политика изглежда непоследователна,но всъщност е много последователна.
  • 23 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #19 от "Трол":

    ти този ник не го ли махна ?и не ми вменяваи лъжи.руснаците са изселили 100 от източно алепо ,но не е ясно къде и при кви условия живеят,щото руски лагери за въпросните няма ,нито има инфо в нета.споменато е на руските брифинги,даже е обяснено подробно,колко са хората има и доста клипове в интернет ,но до там.къде са сега въпросните хора няма инфо ,нито руско официално нито друго такова.за изселените в идлиб ,дето не бяха повече от 20 хиляди по твои думи ,а реално са над 100 хиляди ,точно както го бях предвидил има бая инфо в тубата .има ги лагерите има ги местата дето отиват и т.н.та като стигнахме до основния въпрос кво стана с баса ,а ?и ще ми отговориш ли що путин нарече изселването на алепо в посока идлиб ,наи-голямата хуманитарна операция в съвременния свят?
  • 24 стоян георгиев

    2 9 Отговор

    До коментар #20 от "на Деса шушито":

    тва да не си го гледал до палмира?дето руснаци и сириици бягаха като бесни през пустинята преследвани от огромната група джихадисти дето сирииците и руснаците превъзхождаха само 4 ри към едно и поради лошото време самолетите не можеха да помогнат :)!в алепо бе същата работа,толкова утрепали днес толкова вчера ,толкова утре,а накрая 900 джихадиста убити ,а амрията и хизбула заедно с иранците няколко пъти по толкова .

    Коментиран от #25

  • 25 на Деса шушито

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Над блогпоста се вее иракското знаме!!! И спирам да те коментирам на тази тема. Най -малко ти си тази, която може да ми вмени грешка!

    Коментиран от #26

  • 26 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "на Деса шушито":

    ти ако спреш да ме коментираш,няма за кво да пишеш .ти си тук само да ме спамиш ,дори и ник такъв си си турил.и къв е тоя блокпост с иракското знаме че не ми е ясно?явно пак ти залепи релето!
  • 27 без извинение

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "С извинение":

    Дано това корито да не идва в Черно море да зарежда, че ще ни свършат въглищата и ще спрат централите и на хората печките. Да си зарежда кюмура в някоя друга държава......
  • 28 simonm

    1 3 Отговор
    Да спасяват поне тува което е останало,че виш и них пленили след базата в Палмира
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания