6 Януари, 2017 15:16 1 804 3

Габриел: Салафитските джамии трябва да бъдат забранени

  • зигмар габриел-
  • германия-
  • джамии-
  • салафизъм

Проповедниците трябва да бъдат изгонени

Габриел: Салафитските джамии трябва да бъдат забранени - 1
Снимка: БТА/ AP

Вицеканцлерът на Германия и лидер на социалдемократите Зигмар Габриел иска твърди действия срещи ислямските проповедници, които призовават към омраза.

Според него салафитските джамии трябва да бъдат забранени, а проповедниците изгонени. „При това колкото се може по-бързо“, заявява Габриел в интервю за списание „Шпигел“.

„Който призовава към насилие, не може да се радва на защитата на религиозната свобода. По този въпрос имам нулева толерантност“, казва Зигмар Габриел.

Той отхвърли предложението на германския вътрешен министър Франк-Валтер Щайнмайер за по-големи правомощия на федералното правителство по въпроси на вътрешната сигурност.

В момента отговорността по тези въпрос е разпределена между федералното правителство и правителствата на 16-те германски провинции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайсо

    7 1 Отговор
    Сетила се Мара да се побара....
  • 2 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    6 0 Отговор
    Конкретно за България не бежанците/ те сдобият ли се с някакъв докомент изчезват от България/ а джамиите финансирани от Саудитска Арабия са големия проблем! те изникнаха на места кадето няма и един мюсюлманит например с. Галиче на Ценко Чоков!!!
  • 3 иии

    2 0 Отговор
    всички са боклуци и до един да ги пратят в кочината откъдето са дошли тези талибани ,идил-миндиловци- животни...Бяхме по добре без обединена Европа , нямахме такива тер.актове -някой да те гази с камион и то на най свещен празник ,да не говорим как заклаха френски свещеник;;
Новини по държави: