6 Януари, 2017 16:33 1 542 1

Предотвратен ли е атентат в Кайзерслаутерн? (СНИМКИ)

  • кайзерслаутерн-
  • атентат-
  • германия-
  • експлозиви-
  • полиция

Задържани са двама души

Германската полиция предотврати потенциален атентат. Задържан е тийнейджър от град Лаутерекен, намиращ се в западната германска провинция Райнланд-Пфалц

От дома на 18-годишен младеж са били иззети повече от 110 килограма експлозивен материал, саморъчно направена пиротехника и пожароопасни материали.

Районът е бил отцепен в периметър от 100 метра, а 87 местни жители е трябвало да напуснат домовете си, съобщи вестник „Билд“.

Иззетите взривни вещества са преместени с помощта на Бундесвера на сигурност място, заяви говорител на полицията.

В момента следователите проверяват мотивите на арестувания младеж. Предполага се, че той и друг 24-годишен мъж от Северен Рейн-Вестфалия е възможно да са планирали атентат в Кайзерслаутерн.

И двамата арестувани отричат обвиненията и твърдят, че са събирали взривния материал само за пиротехнически ефекти. Властите отричат какъвто и е да е мотив, свързан с ислямисти. Проверяват крайнодесни мотиви.

Прокуратурата и полицията потвърдиха в съвместно прессъобщение, че са били иззети 110 килограма експлозивни материали. Радио „Зюдвеструндфунк“ съобщи, че арестите са били извършени още на 29 декември.

Предотвратен ли е атентат в Кайзерслаутерн? (СНИМКИ)

Предотвратен ли е атентат в Кайзерслаутерн? (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    5 0 Отговор
    110 кг. експлозиви за пиротехника ? Така могот да лъжат и те гледат в очите само престъпници. Имамите имат тази дарба.
Новини по държави: