1 231 1

Предотвратен ли е атентат в Кайзерслаутерн? (СНИМКИ)

Задържани са двама души

Денис Джамбазов

Германската полиция предотврати потенциален атентат. Задържан е тийнейджър от град Лаутерекен, намиращ се в западната германска провинция Райнланд-Пфалц

От дома на 18-годишен младеж са били иззети повече от 110 килограма експлозивен материал, саморъчно направена пиротехника и пожароопасни материали.

Районът е бил отцепен в периметър от 100 метра, а 87 местни жители е трябвало да напуснат домовете си, съобщи вестник „Билд“.

Иззетите взривни вещества са преместени с помощта на Бундесвера на сигурност място, заяви говорител на полицията.

В момента следователите проверяват мотивите на арестувания младеж. Предполага се, че той и друг 24-годишен мъж от Северен Рейн-Вестфалия е възможно да са планирали атентат в Кайзерслаутерн.

И двамата арестувани отричат обвиненията и твърдят, че са събирали взривния материал само за пиротехнически ефекти. Властите отричат какъвто и е да е мотив, свързан с ислямисти. Проверяват крайнодесни мотиви.

Прокуратурата и полицията потвърдиха в съвместно прессъобщение, че са били иззети 110 килограма експлозивни материали. Радио „Зюдвеструндфунк“ съобщи, че арестите са били извършени още на 29 декември.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 16:58  06.01.17
    110 кг. експлозиви за пиротехника ? Така могот да лъжат и те гледат в очите само престъпници. Имамите имат тази дарба.

Напиши коментар:


Публикувай