Last news in Fakti

6 Януари, 2017 19:35 3 014 27

Американска танкова бригада акостира в Европа

  • сащ-
  • нато-
  • бригада-
  • танкове-
  • русия-
  • възпиране-
  • германия-
  • българия

От САЩ ще бъдат прехвърлени около 3500 войници от четвърта пехотна дивизия от Форт Карсън

Американска танкова бригада акостира в Европа - 1
Снимки: БТА/ AP

В германския пристанищен град Бремерхафен пристигна нова американска танкова бригада. Тя ще подсили страните-членки на НАТО от Източна Европа, пише „Вашингтон поуст“.

В северния германски град бяха прехвърлени американски танкове, гаубици и стотици бойни машини, които да помогнат за възпирането на възможна руска агресия, посочва изданието.

Първата спирка на бригадата ще бъде Полша, а след това ще бъде разпръсната в седем страни – от Естония до България. Мисията планира да акостира и в страни като Естония, Латвия и Литва.

През миналата година американските министър на отбраната Аштън Картър заяви, че силите ще вземат участие във военни мисии в няколко натовски страни. Бен Ходжис, командващ сухопътните сили на НАТО в Европа, заяви, че разполагането на танкове е олицетворение на ангажимента на Вашингтон към съюзническите страни в осигуряването на тяхната защита.

САЩ планират да прехвърлят в Европа и бойна авиобригада. Дислоцирането на танковата бригада е част от операция „Атлантическа решимост“, която цели американско военни присъствие на ротационен принцип в период от девет месеца.

Танковата бригада ще бъде със седалище в Полша, но ще се включи в различни военни учения на територията на балтийските страни.

Бундесверът съобщи, че по-голямата част от танковете ще бъдат транспортирани с влакове, но военни конвои ще преминат през няколко града, сред които и Хамбург.

„Фокс нюз“ коментира, че бригадата ще бъде в страни като Естония и България, където е налице безпокойство заради руските военни операции в региона.

Американска танкова бригада акостира в Европа

Американска танкова бригада акостира в Европа


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    37 12 Отговор
    Кой е агресора ПИТАМ!!!!?
    Амерските танкове вън от Европа!!!!
    Това е агресия!!!
    Когато европейците са започнали да мънкат за своите въоръжени сили, какво се случи - окупацията на Европа!!!
    Срааам
  • 2 Левски

    32 11 Отговор
    Плевнелиев може да седне на оръдието да се почувства истински мъж! А иначе добре идват щото после заедно с Руснаците с тях ще стреляме по краварите Хахахах!
  • 3 гост

    34 10 Отговор
    Да си ходят у Американско - тука нямат работа
  • 4 Сноудън

    25 12 Отговор
    Прехвърлят ги да не им изпапкат бюджета и да ги хранят глупаците от Евро Съюза!
    Стоян Гергиев и останалите "леваци" ще са много щастливи от пристигането на "закрилниците" които ще изпапкат кредита и после ще пляскате с ръце!
  • 5 Реалист

    11 31 Отговор
    Айде на Путлер тролчетата пак се разскимтяха. А като имаше постоянно присъствие на ушанки в България не скимтяхте нали? Тоя пенсионер Ксанибата реве със сълзи и сополи. Пенсиониран старшина дето още си носи зелените кашишки чорапи. Много бързахте да се радвате че президент е Патока Доналд. Путлер не спира да му се мазни, ама тоя е бетер евреин. Интересна година ни чака...
  • 6 Бай хой

    15 8 Отговор
    А ве ей, га е имало присъствие на ушанки в България ве айо? Толкова ли си неграмотен?
    Или си търсите оправдание пред собствената съвест за днешната окупация? Тези а и още стотици бригади не са против Русия. Те са за подтискане на надигащата се вълна в Европа против хамериканския гнет и окупация.

    Коментиран от #20

  • 7 onq s konq

    11 28 Отговор
    Аве червени шушомиги!Ами нали ако не са тук американците,ще влязат руснаците бе?Май забравихте 45 год милиционеро-социализъм...или напротив-не само че помните,ами си го искате обратно?!Бедна ви е фантазията обаче как ще коли и беси руската мафия,как руски олигарх ще смъква по 10 кожи от гърба на българина,какво мръсно пр-во ще бъде преместено тук,а всичко що се нарича "курорт",ще бъде изкупено за копейки и ще се мъдрят надписи"не влизай-стреля се без предупреждение"!Естествено че ще има и съдиилища,но на портата ще има руснак с калашник и няма да ви пусне без руски паспорт.Е тогава ще се почешете по тъпите тикви и ще се завайкате "бе каква я мислехме,пък каква стана",ама ще бъде безвъзвратно късно...

    Коментиран от #12, #13

  • 8 сербез путин

    8 15 Отговор
    Добре дошли!

    Важното е ние да не харчим огромни суми за такива железа!!!


    Ако това не се харесва на руснаците това си е тяхна работа-да засилват работата /финансирането / по новия си танк !!!
  • 9 Д'Мин

    10 3 Отговор
    Ува, в сайта на НАТО обясних колко ме е страх от Путин! Ще ми пратят два Ейбрамса в двора. Лягам си спокоен!
  • 10 antimediator

    5 16 Отговор
    Руските мишоци се разцвърчаха! Ха,ха,ха...
    Събирайте за Кузнецов кюмур!Ха,ха,ха...
  • 11 стоян георгиев

    9 24 Отговор
    много добра новина.наи-добре е да се дислоцират основно у нас,но и в балтика и полша не е лошо.нека руснаците правят кълбета и харчат пари за да покажат че и те са голямата работа.времето работи в полза на европа и сащ.

    Коментиран от #16

  • 12 Конфуций

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Господине, Вие лекувате ли се?
  • 13 Сноудън

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    До сега ги нямаше американците още не съм видял руска войска в БГ, но сега гато влязът поне ще има повод и този път за винвги!
    И ще си платиш двойно и на "закрилниците" и на освободителите, ама ще е с голия ти задник!

    Коментиран от #18

  • 14 sehr schlecht

    9 3 Отговор
    както би казала грозмутер Меркелица!ако някой си мисли,че по този начин може да сплаши могъща Русия-тотално се е объркал!седите си на дуп@@о господа западняци,докато това същото не е замирисало на печена сланина.ама то и новия ни държ. глава все за пустата еуро-атлантическа верност се мъчи да ни набива канчетата.напусто!!!

    Коментиран от #17

  • 15 Путко Мафани

    16 3 Отговор
    Както винаги недораслите вече получават оргазъм...
    Толкова ли сте тъпи, че присъствието на чужди военни само влошава обстановката. Първото и основно нещо е липсата на секретност. Американците вече са наясно с всичко в тази страна, топография обекти, оръжие, единици ....
    - Ако утре презокеанските ни приятели решат да са ни врагове? - Тогава какво? Как ще се защитаваме след като знаят всичко? Второ те могат да споделят или по- точно да изтъргуват тази информация с Турци, Гърци, Румънци ... - Който се сетите! Това е изключително пагубно за отбраната на една страна. Всеки който има някаква военна подготовка е наясно каква опасност носи тази информация. Но тук няколко ножкаджии, недорасли папуняци се дървят скрити зад монитора. Не знам ако се наложи да защитават отечеството си каква ще е ползата от тях...
    Важно е да знаете, освен това че разполагането на военен контингент на наша територия ще влоши икономическия резултат от туризма. Преди 3 години онази плюнка обяви в официален документ, че руснаците са ни врагове и това доведе до 500 млн. лева по- малко приходи в туризма. Тъпаците които са склонни на подобни решения обикновено са толкова прости, че не мислят как се вадят пари и да ли това ще се отрази на безработицата, инвестициите, данъците и бюджета.
    Така че скъпи недорасли момчета мислете с горните си глави когато Ви подават такава информация.
    Не знам на какво се радвате, ако в крайна сметка пробитият ни бюджет бъде застрашен за пореден път при 26,4

    Коментиран от #19

  • 16 Сноудън

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Не ги мисли руснаците колко ще похарчат, поне имат какво от А до Я на менделеевата таблица а ти освен кирливата си риза и опърделите си шорти от страх, какво ....с дългове и заеми ще плащаш на "закрилниците" ти от НАТО
    Безплатен обяд няма мойто моче, за мерси няма да дойдат!
    На никой нормален човек не му се умира за теб!

    Коментиран от #24

  • 17 посеркин

    4 9 Отговор

    До коментар #14 от "sehr schlecht":

    Само където никога не ми стана ясно,защо Русия е могъща.Сигурно ,защото произвежда колкото Италия-страна малка по територия ,население 2 пъти по-малко от могъщата,природни богатства почти никакви.Значи Италия е 2-3 пъти по-могъща от могъщата.Навремето казваха мощен като СССР.То не че СССР беше мощен,но поне тогава бяха 240 млн.човека и 15 республики.Сега Могъщата ,ако извадим продажбата на нефта и газа е съизмерима с Холандия.Страна почти 3 пъти по-малка по територия от България.Почвам да се чувствам могъщ.
  • 18 onq s konq

    5 10 Отговор

    До коментар #13 от "Сноудън":

    Нещо бъркаш задниците Сноудъне,но от това едва ли ще ти стане по-леко.А логиката както винаги е проста и безжалостна:ТИ искаш да промениш статуквото,защото си явно зле финансово и по-важното-не виждаш светлина в тунела,за разлика от мен,когото настоящото развитие и про-западна посока на България удовлетворява напълно!Дано го асимилиращ с наследствено 9-ветосептемврийската си партизанска тиква,но...едва ли.Поне запомни,че НЕ МОЖЕ прост партиен БКП/БСП член да властва над синьокръвен аристократ-НЕ Е ВЪЗМОЖНО!
  • 19 мъдете ми фани

    7 10 Отговор

    До коментар #15 от "Путко Мафани":

    Пияните руснаци,които бяха на курорт 45 год. да не мислиш че не ти знаят топографията и кога ти идва цикъла.Колкото повече войска,толкова повече приходи за местните.Туризма си е туризъм,а че руснаците винаги са ни били врагове не го знаят само русосифилистичните разпоретини.Дори и те го знаят,но ги дрънкат галещи ушанките глупости.Нали от там идват рублите.Не случайно сме били против руснаците във всички войни и сме ги клали на Добруджанския фронт.Дали нашите деди са били простаци.Не се ли гордееш с генерал Колев болни мозъко.
  • 20 dedo vi stalin

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    ама вии забравих те Ялтенската конференция....
  • 21 Не е добре

    5 0 Отговор
    Излишно напрежение, евентуален негативен ефект върху икономикаата ни, издават се военностратегическите ни позици...... и някой да разстреля Мерке. Толкова лош управлявител Германия не е виждала никога. Да скопиш велика нация до това да се страхуват от собствените си канени гости и племе от мързеливи бежанци. Какво да ви кажа ...... каквато супа си сготвиш това и ще я деш.
  • 22 И те така те

    2 6 Отговор
    Ако нямаше натовски танкове, Русия отдавна щеше да заграбила прибалтийските държави и Полша. Ако на повечето българи им харесва да са 16-република,то нормалните и свободни хора искат да живеят в независима и свободна държава. Само НАТО гарантира,че Русия няма да прибере земи,които някога са били "нейни". То и ние сме били на 3 морета и на половината Румъния, що не си приберем тия земи? Осъзнайте се малко и се отръскайте от робския манталитет - мина времето когато СССР ни закриляше и даваше природни богатства без пари.Няма да се повтори повече.
  • 23 Бай хой

    3 2 Отговор
    Не така не. Никога не сме били 16 република нито някой се е опитвал да ни направи. Не лъжете децата. Под робство сме сега защото се намесват безкомпромисно във вътрешните и външните ни дела. Не ни допускат до шенген а ни налагат решения без да ни питат. Банки и предприятия са чужди и печалбата от труда на Българите се изнася. Преди всичко бе Българско и работеше за Българите. Да не говорим за окупацията която търпим та ни налагат и задъл ение да увеличаваме воения бюджет за да храним окупатори и заплащаме чужди воени агресии по света. ПОЗОР.
    Не лъжете децата.
  • 24 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Сноудън":

    и кво като ги имат?живеят като скотове ,пият антифриз и мрат като негри даже живеят по-малко и от негрите.извличат си ресурсите и ги продават на гадния запад за да правят големи бомби с които да го плашат ,а и да се пънат че са някви.комплексарски номера прихванати и у нас от такива като теб.може да няма кво да ядем ама да имаме самолети и ракети демек да сме голяма работа в очите на слепите.затова и всичко читаво сбира багажа и отива на терминал две,а тук оставате пенсионираните милиционери играете еврофутбол и избирате себеподобната пасмина дето ни управлява.в общи линии комплексирани мизерници.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 681 БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    А дано ги подарят на България ,че ние нямаме танкове ! И после да ни подарят и 20 F - 35 ! И тогава ще им кажем евала загрижени за България !
Новини по държави: