Last news in Fakti

8 Януари, 2017 11:17 1 560 2

Пхенян разработва ракета, която да достигне до САЩ

  • северна корея-
  • ракета-
  • сащ-
  • удар-
  • пхенян-
  • балистична

До края на 2017 година се очаква да бъде завършена

Пхенян разработва ракета, която да достигне до САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея разработва междуконтинентална балистична ракета, която да удари Съединените американски щати, съобщи агенция „Йонхап“, позовавайки се на високопоставен дезертьор.

По думите му амбицията на Пхенян е до края на тази календарна година или най-късно в началото на 2018 ракетата да бъде завършена.

Ким Чен-ун е амбициран да продължи укрепването на военния потенциал на страната, ако Вашингтон „не спре агресивната си политика“.

В началото на тази година новоизбраният американски президент Доналд Тръмп заяви, че ядрените ракети на Северна Корея не могат да достигнат американска територия.

В профила си в Туитър държавният глава написа: „Северна Корея обяви, че е в заключителен етап в разработването на ядрено оръжие, което може да достигне до САЩ. Това няма да се случи!“.

Не е ясно обаче какво има предвид Тръмп – дали междуконтиненталните балистични ракети на Пхенян нямат нужния обсег, или че американците ще противодействат на евентуална атака.

През последните месеци Пхенян направи няколко изпитания, включително с ядрени оръжия. През месец септември 2016 година Северна Корея извърши най-мощния си ядрен опит, което накара Съветът за сигурност на ООН да се събере на извънредно заседание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    4 7 Отговор
    Такива са идиотските мечти на русофилчеата от Факти бг - Някой да пусне ракета, може и бомба и да изравни проклетата Америка със земята !
  • 2 681 БЪЛГАРИЯ

    2 4 Отговор
    Тая идиотска диктаторска страна северна г..норея трябва да я заличат от земята !!! Да ги е.. в севернокорейските боклуци !
Новини по държави: